question regarding two o/s's on two hd's - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-18-2005, 06:05 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 10
Send a message via ICQ to ALL4SPL Send a message via AIM to ALL4SPL Send a message via Yahoo to ALL4SPL
Default question regarding two o/s's on two hd's

My room mate has a C: and an E: drive, and he has w2k pro on the C:, and he got bored and decided to try XP Pro and put it on the E:.

Now we all know that when starting up the machine its going to ask which o/s to boot to when they are both on the machine.

He formatted the E: drive and he thought it would also remove the option to boot to that drive as well (i knew otherwise).

Now my question, what needs to be done to take the boot to XP Pro option out of the start up? So it just boots to the W2k Pro?

IIRC its not possible, but its been 2 years or so since I graduated from college :P

thx guys.
__________________

ALL4SPL is offline  
Old 05-18-2005, 06:09 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,574
Default

Go to a command prompt and type "fdisk /mbr". This should work in Windows 2000.
__________________

__________________


\'There is only one basic human right, and that is to do as you **** well please.
And with it comes the only basic human duty, to take the consequences.\'



m3trj is offline  
Old 05-18-2005, 06:10 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 10
Send a message via ICQ to ALL4SPL Send a message via AIM to ALL4SPL Send a message via Yahoo to ALL4SPL
Default

aah yes that is right, the master boot record

thank you... we shall try
ALL4SPL is offline  
Old 05-18-2005, 08:38 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,100
Send a message via AIM to Blitze105 Send a message via Yahoo to Blitze105
Default

If not you can boot off of the XP CD and then you can use the fdisk and make a new boot path. (Correct me if i am wrong).
__________________
I'm Forgetful! so if i stop posting on something that i was helping you with... PM me or IM me
yahoo and aol: blitze105
you can always IM or PM me if i offend you as well, i will edit the post if i have.
Blitze105 is offline  
Old 05-18-2005, 07:26 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 584
Default

in 2000, go to run, type notepad boot.ini, and remove the XP entry.

Simplest answer i have.
__________________
A+ Core Hardware, Software Certified (May 13 2005)
the new beast...

AMD Athlon XP 3200+ Barton running at 2.16 Ghz.
GeForce MX 4000 (mainly takes the load off the main system)
Creative Labs Audigy 24-bit sound.
Some Case from tigerdirect
512 MB Ultra DDR RAM.
80GB Seagate HDD
LiteOn CD-RW / DVD ROM drive.
currently looking at a litescribe drive at staples, due to its ability to label the CD shortly after being burned.
mrdinkel is offline  
Old 05-19-2005, 01:50 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 227
Default

And if you ever need to multi-boot any number of Os's or need
to fix most any dual-multi boot setup look here-the most
complete info in PLAIN ENGLISH.

http://thpc.info/dualboot.html
ImUseless is offline  
Old 05-19-2005, 04:58 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 10
Send a message via ICQ to ALL4SPL Send a message via AIM to ALL4SPL Send a message via Yahoo to ALL4SPL
Default

thx guys, more great info
__________________

ALL4SPL is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.