putting windows on mac laptops - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-23-2006, 06:53 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 9
Default putting windows on mac laptops

hello i just inharited a mac laptop from a fried of mine that passed away but i have no clue how to use one and have no use for a mac nothin against them or anything but i need a laptop if there any way i can put windows on it can i just like wipe the hard drive and load windows on it? and he worked at a school so they had to have him put restrictions on it and stuff and id like to restart it and take it all off so how would i do that can any one help me with that even if it lets me i dont know how to do it. and sorry for all the bad grammer and spelling
__________________

mataemon_araki is offline  
Old 05-23-2006, 07:25 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
ATIRAGEPRO's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,400
Send a message via AIM to ATIRAGEPRO Send a message via Yahoo to ATIRAGEPRO
Unhappy "C O N D O L A N C E S...."

.............................................. You're screwed. Unless you want to put in a PC emulator, like Virtual PC: )

http://www.microsoft.com/Windows/virtualpc/default.mspx

You actualy need OS X installed, (since it's just a program that pretends to be a PC on your computer) so you can pretty much forget about wiping the drive and starting over.

It wont play any PC games, either.
__________________

__________________


Quote:
Originally posted by bonehelm
WTF ROFLMAO !!!! WTF OMFG LOL !!!! PARDON THE ****KING CAPS IM SO ROFL NOW !!!

I just found out I\'ve been using direct X 8.1 since its out.
He who knows when enough is enough will always have enough... - Lao Tzu
ATIRAGEPRO is offline  
Old 05-23-2006, 07:30 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 90
Send a message via AIM to b_young86 Send a message via Yahoo to b_young86
Default

plain and simple, you can't. MAC hardware is propritary to their OS. Microsoft won't recognize it, and it just plain old won't happen. The NEW macs, you can install windows on them, cause they use an Intel chipset, and can be hacked. But it has only been done like twice and caused a lot of problems and many headaches. So my advice to you is either learn how to use a MAC, or do the world a favor and get rid of it. By the way, sorry to hear about your friend.
__________________
Laptop:
AMD Athlon 64 bit 3000+
1.25 Gigs 2700 DDR
460 Gigs Hard Drive
1 - 15.4\"Widescreen LCD
1 - 17\" LCD

Phone:
HP iPAQ hw6515 with 1.5 Gigs of storage
b_young86 is offline  
Old 05-23-2006, 07:32 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 9
Default

thank you very much for your help i thought i probly couldnt but its worth asking isnt it lol so is there any way i can get all the security and the old stuff off it?
mataemon_araki is offline  
Old 05-23-2006, 07:36 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 90
Send a message via AIM to b_young86 Send a message via Yahoo to b_young86
Default

best bet is to take out the drive and destroy it before you sell it. There are some hardcore recovery programs that can even recover formatted drive data, and to keep his information secure, it's best to just destroy the drive.
__________________
Laptop:
AMD Athlon 64 bit 3000+
1.25 Gigs 2700 DDR
460 Gigs Hard Drive
1 - 15.4\"Widescreen LCD
1 - 17\" LCD

Phone:
HP iPAQ hw6515 with 1.5 Gigs of storage
b_young86 is offline  
Old 05-23-2006, 07:36 PM   #6 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Try BootCamp. If this is a older laptop you cant do it but if it is a newer laptop that has a Intel processor then BootCamp can help.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 05-23-2006, 07:39 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 90
Send a message via AIM to b_young86 Send a message via Yahoo to b_young86
Default

Quote:
Originally posted by Makaveli213
Try BootCamp. If this is a older laptop you cant do it but if it is a newer laptop that has a Intel processor then BootCamp can help.
Dude did u even read the entire thread? it's an OLDER MAC, there's not a chance in **** that it has an Intel processor in it.
__________________
Laptop:
AMD Athlon 64 bit 3000+
1.25 Gigs 2700 DDR
460 Gigs Hard Drive
1 - 15.4\"Widescreen LCD
1 - 17\" LCD

Phone:
HP iPAQ hw6515 with 1.5 Gigs of storage
b_young86 is offline  
Old 05-23-2006, 07:43 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 9
Default

all i want to do is kinda like format it so its like newthats what i ment is that possible like it is in windows or is it diffent in macs once again thanks for the help
mataemon_araki is offline  
Old 05-23-2006, 07:46 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 90
Send a message via AIM to b_young86 Send a message via Yahoo to b_young86
Default

ooo, yea, you can reformat it and reinstall a fresh copy of the OS. Problem is you need to have the "recovery disk" that came with the comp. I'm not sure if your friend left that with you too. Otherwise you would need to buy a new copy.
__________________
Laptop:
AMD Athlon 64 bit 3000+
1.25 Gigs 2700 DDR
460 Gigs Hard Drive
1 - 15.4\"Widescreen LCD
1 - 17\" LCD

Phone:
HP iPAQ hw6515 with 1.5 Gigs of storage
b_young86 is offline  
Old 05-23-2006, 07:50 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 9
Default

thats what i was afraid of lol ya i dont know if he even had it but i couldnt find it any chance of getting a cheap copy off ebay. i should probly found out what its running first right
__________________

mataemon_araki is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.