.......pulling out hair over this WINME Install Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-31-2004, 05:01 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 6
Send a message via ICQ to ToastPC Send a message via AIM to ToastPC Send a message via Yahoo to ToastPC
Exclamation .......pulling out hair over this WINME Install Problem

Anyone ever heard of an "SU0325" error EXACTLY at 10% of install, while installing Windows Mellinium Edition onto a Clean HD? I have ben dealing with this for almost 2 weeks now.......i have attempted this install on 4 different HD's, replaced the CD drives 3 times, and switched out the Ram chips......can anyone help me with a solution to this?? I would appreciate it....im too young to go bald right now.......
__________________

ToastPC is offline  
Old 01-31-2004, 05:41 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 620
Default

According to Microsoft, this is caused by a virus or a scatched Windows CD. Since this is a clean HDD, it's probably a scratched CD. http://support.microsoft.com/default...b;en-us;270593

Have you tried the suggested solutions that they offer?
__________________

__________________

CPU - P4 2.4C, 800FSB W/HT - CONSERVATIVELY OC\'ED
MOBO - GIGABYTE GA-8KNXP 2.0 875P CHIPSET/DUAL BIOS VER. FE
RAM - 1GB (2X512) OCZ PC3200 REV 2, 400MHZ 2-3-3 6
VID CARD - ASUS RADEON 9600XT 128MB W/VIVO
FLOPPY - SAMSUNG 1.44M
HDD - MAXTOR 120GB 7200RPM ATA133 EIDE W/8MB BUFFER
DVD - LG GDR8162B 16X IDE DVD ROM
PSU - ENERMAX EG465P-VE FC 460 WATT
VANTEC VP4-C7040 AEROFLOW HS/FAN
5 X VANTEC STEALTH 80MM CASE FANS
Bleep is offline  
Old 01-31-2004, 05:43 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 6
Send a message via ICQ to ToastPC Send a message via AIM to ToastPC Send a message via Yahoo to ToastPC
Default

i have, and as a matter of fact, I even tried 3 different WINME disks....one wasactually straight out of the packaging....
ToastPC is offline  
Old 01-31-2004, 05:55 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 620
Default

It also says it could be caused by a virus or failing hardware. This could mean that either the CD rom is failing, or maybe the lens is dirty.

You might want to try another CD drive, or try cleaning the one you have...before buying a new CD rom drive.
__________________

CPU - P4 2.4C, 800FSB W/HT - CONSERVATIVELY OC\'ED
MOBO - GIGABYTE GA-8KNXP 2.0 875P CHIPSET/DUAL BIOS VER. FE
RAM - 1GB (2X512) OCZ PC3200 REV 2, 400MHZ 2-3-3 6
VID CARD - ASUS RADEON 9600XT 128MB W/VIVO
FLOPPY - SAMSUNG 1.44M
HDD - MAXTOR 120GB 7200RPM ATA133 EIDE W/8MB BUFFER
DVD - LG GDR8162B 16X IDE DVD ROM
PSU - ENERMAX EG465P-VE FC 460 WATT
VANTEC VP4-C7040 AEROFLOW HS/FAN
5 X VANTEC STEALTH 80MM CASE FANS
Bleep is offline  
Old 01-31-2004, 05:59 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 620
Default

Oh wait..you said you replaced the CD drive. Sorry missed that.

I really have no other ideas, sorry. That's an error I've not seen. Hopefully someone else will have a better solution.

EDIT.. One more thing. Not sure if this will help get past the problem, but MS says that this may also be cause be corrupt .cab files, so I'm wondering if a bootdisk might help you get past the problem. You may want to give it a shot...you can download an ME bootdisk here http://www.bootdisk.com/ then go into bios and set your floppy to the 1st boot device, and boot up with the disk in the floppy drive.
__________________

CPU - P4 2.4C, 800FSB W/HT - CONSERVATIVELY OC\'ED
MOBO - GIGABYTE GA-8KNXP 2.0 875P CHIPSET/DUAL BIOS VER. FE
RAM - 1GB (2X512) OCZ PC3200 REV 2, 400MHZ 2-3-3 6
VID CARD - ASUS RADEON 9600XT 128MB W/VIVO
FLOPPY - SAMSUNG 1.44M
HDD - MAXTOR 120GB 7200RPM ATA133 EIDE W/8MB BUFFER
DVD - LG GDR8162B 16X IDE DVD ROM
PSU - ENERMAX EG465P-VE FC 460 WATT
VANTEC VP4-C7040 AEROFLOW HS/FAN
5 X VANTEC STEALTH 80MM CASE FANS
Bleep is offline  
Old 01-31-2004, 07:50 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 33
Default

plesae try the following
-get a windows 98/me bootable
-fdisk/format the HDD
-boot the system with the floppy
-chose the 1st option-with Cdrom
-once on the a:
-put the winme Cd in
-copy the setup to the HDD
-run the setup from hdd
-would work
startec is offline  
Old 01-31-2004, 12:59 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 6
Send a message via ICQ to ToastPC Send a message via AIM to ToastPC Send a message via Yahoo to ToastPC
Default

I have tried to install from C: by using the cab files copied off of the CD. Setup goes through the scandisk process, then states "please wait while windows copies files needed for setup", then goes to a black screen....no cmd prompt, no cursor, no nothing...just a black screen......aaaarrrghhhhhh....lol
ToastPC is offline  
Old 01-31-2004, 02:11 PM   #8 (permalink)
Older But Wiser
 
kboy's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: So. Cal
Posts: 1,041
Default

How Old's That "Clean" Drive Dude?
__________________
ASUS Sabertooth 990FX
AMD FX-8150
16 GB Ram
ASUS GeForce 760 GTX


1TB Sata Seagate
100 Gig Maxtor Sata 7200 Rpm
ASUS DRW 24B3S7 ATA Optical
Windows 7 Home Premium
Dell E228WFP 22"
kboy is offline  
Old 01-31-2004, 02:23 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 6
Send a message via ICQ to ToastPC Send a message via AIM to ToastPC Send a message via Yahoo to ToastPC
Default

actually, i have attempted this a few different drives. The main HDD i need this installed on is a Quantum 7400rpm, other is a Seagate 20G, and last was a 4.5G Fugitsu. Im wondering is there any way that the BIOS (Award v4.51) could be causing the problem?? Cause I have switched out every single piece of hardware to troubleshoot this issue.
ToastPC is offline  
Old 01-31-2004, 02:56 PM   #10 (permalink)
Older But Wiser
 
kboy's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: So. Cal
Posts: 1,041
Default

Have Ya got the BIOS backed up to a floppy? Maybe you could try the CMOS Clear.
__________________

__________________
ASUS Sabertooth 990FX
AMD FX-8150
16 GB Ram
ASUS GeForce 760 GTX


1TB Sata Seagate
100 Gig Maxtor Sata 7200 Rpm
ASUS DRW 24B3S7 ATA Optical
Windows 7 Home Premium
Dell E228WFP 22"
kboy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.