prutsct.exe - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-05-2005, 02:18 AM   #1 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,291
Default prutsct.exe

ok Everytime my dad boots up his Laptop running windowz XP he gets this error message (see link below) Even when he cliks done it comes right back! Always on the desktop. We hav good AV and have run multiple spyware cheks so fairly convinced its not spyware. So i was wondering what it means and how can we fix/get rid of it!

thankz Simon


Simon is offline  
Old 03-05-2005, 07:52 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
Osiris's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris

Run hijack this, make sure its not in your add/remove sections, look on your c drive for the folder, if there is one, do a search for the file, try to rename it to whatever and see if it will delete, you might need to reboot, also, check your msconfig to see if its a startup item.

Osiris is offline  
Old 03-05-2005, 02:33 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 617

find the file also right click on it and what does the properties say

Also One of you spyware tools could have taken out a key component trhat needs to run whatever the file is . I tried goggling it but came up with nothing . I would also sugees along with what warez said run a hijack this log and osting your log

and doing an online virus scan


Run an online scan at Trend Micro or RAV Antivirus.
Please select the “autoclean” option when using Trend Micro.

AdAware | Spybot S&D 1.4 | spyware guard & spyware blaster |

How did I get infected in the first place By Tony Klein

If you use IE I suggest using thes two programs IE Hosts & IE-SPYAD

Lobos is offline  
Old 03-05-2005, 08:32 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
Apokalipse's Avatar
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,556

go to start, run and type msconfig
then find it in startup, and uncheck it and click apply

reboot, do a search for the file and delete it when you find it
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:06 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.