Prolblem With Boot.ini file!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-29-2006, 03:21 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 18
Exclamation Prolblem With Boot.ini file!!

hi,
recenlty i have been having problems starting up Windows XP Professional. It comes up with a message saying something like could not boot from boot.ini and also check your hardware configuration.(Something like that).So i checked to see if my boot file is correct by going onto run->MSCONFIG and i clicked on the boot.ini tab and clicked on "check all boot paths", and an error message pops up saying

"It appears that the following line in the BOOT.INI does not refer to a valid operating system:
"multi(0)disk(0)partition(1)\Windows"Microsoft Windows Xp Professional" /fastdetect"
Would you like to remove it from the BOOT.INI file?
Yes/No"

So at the moment i have clicked no. Before i had XP i had Windows ME/2000. So maybe ther needs to be a line in there aswell for that i don't know. But i can't repair this BOOT.INI file with the XP cd because i don't have because i took my computer into a shop to have it upgraded and they didn't give me a disk.

So please help.
skaterdude
__________________

skaterdude_04 is offline  
Old 08-29-2006, 04:21 PM   #2 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

THEN YOU BETTER GO BACK AND GET IT, IF IT'S YOURS!!

if you BOUGHT Windows XP Pro and didn't get a disk then you might have gotten ripped! go back and get a disk from them. I have heard of store's doing this and reusing the disk over and over again saving them money and keeping you guys coming back, cause you can't "Do it yourself"

doing a windows repair would more than likely fix this issue.
__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.