Problem when installing SP2; - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-16-2005, 05:07 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 507
Default Problem when installing SP2;

Hi,
I was trying to install SP2 which my friend downloaded for me (he has fast inernet)

After extracting the files, the Setup screen appeared.
I press next next...as usual and it starts installing

Then, after a while, an error message appeared saying that it cant copy atapi.sys
(please check the attached image;snapshot of the error message)

I then clicked cancel and a message said continue setup and skip that file.
I clicked ok and setup continud.
After some time (a lot of time!!), setup finished installing and a message appeared that I need to restart the computer

I clicked yes and it restarted.

But the problem is that when the copmuter restarted, it could not load to windows (I have XP Pro)
The black screen appeared and the options were Start Windows normaly (did not work), last good configuration (did not work), safe mode, safe mode with cmd...

I then went into safe mode and it worked.
I did system restore to the point before installing SP2.
Everything worked well afterwards

I tried the installation again after copying the SP2 setup file from the CD to my hard drive (maybe it was a reading error from the CD), same problem.

Can any one he lp me?


Thank You

PS: Is there a way to download it (as a setup file not as an update) from the Microsoft website?
My friend told me that he downloaded it from there (microsoft website) but when I tried, it said "Turn on automatic updates to get this update"
I want to download as a file to be saved on my hard disk
And does it make a difference if it was downloaded from a 3rd party site (other than microsoft)?
__________________

Rawan AbuSalman is offline  
Old 04-16-2005, 05:57 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
brinks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Canada
Posts: 1,144
Default

I don't recommend installing sp2, heard alot of bad things about it.
__________________

brinks is offline  
Old 04-16-2005, 06:25 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 507
Default

Ya, me too.
I've had for over 2 or 3 months now (on a cd) but I dindt install it becuase of what I've heard about it.

Then. a couple of days ago, some one advisd me to install it so I checked some polls and reviews and EVEYONE advised to install it.

Besides, I just formatted my computer so I lost all updates and I was advised to install SP2, it will cover for all those lost updates.
__________________

3.4GHz i5 3570K / Asus P8Z77-V LE / 8 GB RAM / 120 GB SSD / 3 TB HD / 2 TB NAS
AMD Radeon HD 6850 1GB / Cooler Master CM 690 II Advanced / 32" Samsung LCD
-----------------------------------------------------------------------
13" MacBook Air (mid-2012) / 2.0 GHz Core i7 / 256 GB SSD / 8 GB RAM
-----------------------------------------------------------------------
Toshiba Satellite M645 / Intel Core i3 2.53GHz / 4 GB RAM / Win 7 Ultimate X64
-----------------------------------------------------------------------
Sony VAIO VGN-CS320J / Intel Core 2 Duo 2.1Ghz / 4 GB RAM / Win 7 Ultimate X64
Rawan AbuSalman is offline  
Old 04-16-2005, 07:52 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 195
Default

Read this for what ails you.
The_Urge is offline  
Old 04-16-2005, 09:54 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 507
Default

Thanx alot...
Ill try this and tell you what happens.
__________________

3.4GHz i5 3570K / Asus P8Z77-V LE / 8 GB RAM / 120 GB SSD / 3 TB HD / 2 TB NAS
AMD Radeon HD 6850 1GB / Cooler Master CM 690 II Advanced / 32" Samsung LCD
-----------------------------------------------------------------------
13" MacBook Air (mid-2012) / 2.0 GHz Core i7 / 256 GB SSD / 8 GB RAM
-----------------------------------------------------------------------
Toshiba Satellite M645 / Intel Core i3 2.53GHz / 4 GB RAM / Win 7 Ultimate X64
-----------------------------------------------------------------------
Sony VAIO VGN-CS320J / Intel Core 2 Duo 2.1Ghz / 4 GB RAM / Win 7 Ultimate X64
Rawan AbuSalman is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.