Problem with PC... please help! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-16-2004, 12:06 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 8
Default Problem with PC... please help!

Hello,

I started having trouble iwth my pc awhile ago and here is what it's doing... When I boot up, it takes about 35 minutes to fully boot. I tried Safe Mode and it took about the same length of time. I loaded AVG Stinger and did a system scan, which took an amazing 44+ hours to finish. When it finished, there was no virus detected.

So, my question is, does anyone have any suggestions. FYI it's a XP home on a Dell pc. If there is any other info you need, just let me know. I also just reformatted and re-installed everything about a month ago and all was working fine until this issue came up.

Thanks in advance!
Ben
__________________

dover is offline  
Old 04-16-2004, 12:28 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 29
Default

Are you still under a Dell support contact?

I'm assuming you purchased one....
__________________

natattack is offline  
Old 04-16-2004, 12:45 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 8
Default

Unfortunatly it jsut expired

I have nothing else I know to try... I really don't want to reformat or reinstall again... Does this sound symptomatic of any viruses???

Thanks again,
Ben
dover is offline  
Old 04-16-2004, 12:53 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 228
Send a message via Yahoo to jaun1477
Default

go to
http://www.usbman.com/winxpusbguide....ow%20Boot%20Up
and download BootVis.exe Tool Microsoft performance trace visualization tool for use with Windows XP systems.
Note: This version of BootVis.exe is compatible with the final release of Windows XP (build 2600) and resolves a compatibility issue when using third-party IDE drivers
__________________
EL VAQUERO
_________________
amd athlon xp 2400+
1 apacer 256mb unb pc2700 cl2.5
motherboard msi kt4av via kt400a chipset based
1 ??? 512 mb pc2700
1 agp 8x/4x (geforce 4 predator mx4408x)
2 year old 21 magnavox monitor
1 aquos sharp 15\"tv
Seagate 40gb hd
DC Output: 420Watts Total: +5V/0~42A, +12V/0~18A
+3.3V/0~26A, -5V/0~0.8A, -12V/0~1.0A, +5VSB/0~2.5A.
http://img44.photobucket.com/albums/...vantar_gif.gif
jaun1477 is offline  
Old 04-16-2004, 12:57 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 8
Default

Thans Jaun, I'll try that when I get home...

-Ben
dover is offline  
Old 04-16-2004, 06:31 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

um, did you INSTALL your MBD driver set (AGP/PCI/IDE)??? Make sure mainboard drivers are installed. Then if that doesn't work use bootvis, but most people after a format fail to install MB chipset drivers.
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 04-19-2004, 08:23 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 8
Default

I thought I did, but I will make sure... Should I just reformat and start over again, since it is taking so long to get anything done??? Or should I attempt reloading the MBD drivers???

Thanks,
Ben
dover is offline  
Old 04-19-2004, 05:25 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

try loading the drivers first... if that doesn't work, then yeah I'd do it again and make SURE to use the MDB drivers and not generic windows ones.
__________________

__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.