Problem with maximising program windows - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-19-2005, 08:16 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 5
Default Problem with maximising program windows

Hi, I was just wondering if anyone has had the problem of program windows not restoring to appropriate size, i.e can only maximize program windows. when restore is used the window just flys up off the screen. I cant even use the windows calculator cause it doesnt maximise!!

any help would be appreciated,
cheers
__________________

Pitty is offline  
Old 10-19-2005, 08:31 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Flys off the screem?

Try this:


and reboot


Set Internet Explorer to Full Screen
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 10-19-2005, 11:49 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 5
Default

Thanks for the help, but no luck.
Internet explorer works fine, as does word, excel etc. some other programs such as WinRAR, notepad and others can only be viewed when the windows are maximised, and are only visible as open on the taskbar when i try to restore and resize them.
Pitty is offline  
Old 10-20-2005, 12:28 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 8
Default

Pitty,

I've had that problem occur many times with various Operating Systems. One example of a successful fix which is explained on the following site's page, has always corrected the issue for me.

http://www.nhyrvana.com/max.html

It's a simple enough fix, which does wqork in most cases. Persistance is often the key in solving the issue. Good luck. Hope this helps you ...
carolyn is offline  
Old 10-20-2005, 09:37 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 5
Default

Thanks Carolyn,

i had a bit of a muck about using the cascade tiles option, and that works as a quick fix some of the time. the problem now lies in the programs that dont have a maximize option. Task manager isnt fixed by this method either.
i'll keep looking

cheers
Pitty is offline  
Old 10-20-2005, 10:24 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Can you post a screen shot of the programs? Whats wrong with the task manager?
__________________
Osiris is offline  
Old 10-20-2005, 10:24 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

I hate it when I do that....
__________________
Osiris is offline  
Old 10-22-2005, 07:46 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 5
Default

Hi. i think i have the problem fixed. i uninstalled then reinstalled the display drivers and that seemed to fix the problem. cheers for your help.
Pitty is offline  
Old 10-22-2005, 07:47 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 5
Default

should have tried that before asking for help, hey
__________________

Pitty is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.