Is it possible to do this with Windows 10? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-18-2017, 03:18 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2017
Location: USA
Posts: 3
Default Is it possible to do this with Windows 10?

So, Microsoft has a tool called the Media Creation Tool. This allows you to create iso's from operating systems Windows 7 to Windows 10. The issue with the iso is that you cannot do an in-house upgrade, and have the ability to keep the programs. I've tried to do this with a bootable USB stick.

I have converted the install.esd to install.wim and resaved the iso, but that did not help. I am working with a different version of windows 10, and am recreating it with that install.wim.

Is it possible to do an in-house upgrade with a windows 10 iso? Because it seems like every time I try, I receive a compatibility report error telling me to remove the media and log in to the OS and then upgrade.

Thank you
__________________

mgw234 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2017, 03:20 PM   #2 (permalink)
The strange one
 
iParanormalx's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: US
Posts: 1,169
Default Re: Is it possible to do this with Windows 10?

The upgrade used to be free but now you have to buy Windows 10
__________________

__________________

iParanormalx is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2017, 03:39 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2017
Location: USA
Posts: 3
Default Re: Is it possible to do this with Windows 10?

I don't think that is true, because you can do a clean install for free from the media creation tool's iso. So why is that different for an upgrade?
mgw234 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2017, 06:20 PM   #4 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Is it possible to do this with Windows 10?

Quote:
Originally Posted by iParanormalx View Post
The upgrade used to be free but now you have to buy Windows 10
https://www.howtogeek.com/265409/you...sibility-site/
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2017, 06:55 PM   #5 (permalink)
The strange one
 
iParanormalx's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: US
Posts: 1,169
Default Re: Is it possible to do this with Windows 10?

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
Thats pretty awesome
__________________

iParanormalx is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2017, 07:06 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2017
Location: USA
Posts: 3
Default Re: Is it possible to do this with Windows 10?

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
Doesn't seem like you're getting me. Is it possible to upgrade to windows 10 by using an iso, and boot to it when you restart your PC?
mgw234 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2017, 08:19 AM   #7 (permalink)
The Ghost
 
luke127's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Australia
Posts: 838
Default Re: Is it possible to do this with Windows 10?

mgw what you're trying to achieve isn't possible. ISOs are used for clean installations.
__________________

__________________
Yeah, I'm the boss 😂😂 FIGJAM 😂😂
luke127 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is it possible to tether into a windows 8 tablet from a windows 7 laptop? RedShores Microsoft Windows and Software 4 11-14-2014 10:48 AM
Is it possible to use BASH on Windows? Fabyfakid Microsoft Windows and Software 5 11-12-2004 11:18 AM
Is it possible to dl windows? Joint Microsoft Windows and Software 2 09-18-2004 01:21 AM
is installing windows xp possible on slave drive rookie1010 Microsoft Windows and Software 2 03-17-2004 12:14 PM
Possible Windows XP Profile Issue? D'Artagnan1673 Computer Networking and Internet Hardware 4 02-18-2004 01:06 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.