PLS HELP!Hard drive would not reformat! (win xp pro) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-29-2004, 08:47 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 4
Unhappy PLS HELP!Hard drive would not reformat! (win xp pro)

PLEASE HELP! found this website from a kind person at microsoft community newsgroups but nobody has answered my distressed plea.

Attempted to install a SCSI card. The manufacturer said it is Win XP compatible - APPARENTLY
NOT!

Computer refuse to boot up, would stall at the first 30 seconds.

Removed hardware, managed to get into 'safe mode' then uninstalled the hardware, still would not boot up properly on windows.

Next I tried, can't even get into 'safe mode' anymore.... stalls just 13 seconds after restarting.

Tried everything with 'Recovery Disc' (Repair, Fresh etc...) would stall while running Wins (about after 15 secs), tried reformatting (drastic i know, but i am desperate!) everything went ok but stalled during setup just as it was about 55% done installing the devices!

I am stuck and not knowing what to do anymore! please help!

someone kind online suggested the below:-

"If your just trying to get XP installed on your HD again without using the SCSI card, use a 98SE bootdisk & fdisk the drive (wipe it clean) then try installing XP again, formatting doesn't wipe the drive clean which is likely what's needed for XP to install again."

i did what was suggested, everything went fine but still won't go pass the 'installing devices' stage during Win XP installation... PLEASE HELP!

could it be a faulty hard drive? or perhaps bad clusters?

i am clueless and am totally exasperated!

anyone out there with answers for me?

many thanks!
__________________

vivi is offline  
Old 01-29-2004, 09:17 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 204
Default

Do u have any other devices installed, like some NIC or modem? Just remove everthing, strap it down to the basic, then try reinstalling windows.
__________________

__________________
One disk to rule them all,
One disk to bind them,
One disk to hold the files
And in the darkness grind \'em.
maverick_teck is offline  
Old 01-29-2004, 09:28 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 872
Default

I agree with maverick .. ..Remove other pci cards.. I've seen this happen so many times 'b'coz of a fauly modem
__________________
Screenshots of my Desktop.....Post ur\'s too :D

AMD AthlonXP3000+@ 2.2GHz, Cooler Master Aero 7+, Gigabyte 7NNXP , 1GB Kingston HyperX PC3200 Dual Channel , MSI FX5600 VTDR 256 ,Pinnacle PCTV , 120+120GB Barracuda , Liteon 52x CDRW , Samsung DVDROM , Benq DW1620 16x DVD ReWriter, Phillips 21\" TV,Samsung Syncmaster 763MB,Logitech Cordless MX DUO , Thermaltake Silent PurePower 480W Butterfly Series PSU, Win XP SP2,RH9.
Creative DDTS100 Decoder, Creative Inspire TD7700 7.1 Speakers

Search TF B4 u post { Thanks for this one! Emily :) }
<form action=\"http://www.theriddlehouse.com/random/tfsearch.php\"><input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search!\"></form>
preet2u is offline  
Old 01-29-2004, 10:16 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 4
Default

thanks for the replies

currently just removed the printer from the computer

if this do not work will remove the network card

the network card came along preinstalled with the computer but will take both your heeds...

any more ideas or suggestions? i am willing to try anything to get this pc working again

many thanks
vivi is offline  
Old 01-29-2004, 10:55 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 204
Default

Is the computer a branded like HP or Dell.
Are u using the correct recovery cds that rare specific for this model.
Could u provide the configuration of the computer.
Secondly did u ever change the hard drive on this computer?
__________________
One disk to rule them all,
One disk to bind them,
One disk to hold the files
And in the darkness grind \'em.
maverick_teck is offline  
Old 01-29-2004, 11:16 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 4
Unhappy

well, the setup/installation failed once again, next i shall remove the network card and try again...

what do you mean by configuration, maverick_teck? you meant the specs?

it's a customized computer assembled by a local company called 'systemax' running Win XP Pro, P4, 512 Mb RAM, 120GB HD
need anymore information?

I am indeed using the 'Systemac Recovery Disc', other discs (another copy of Win XP) wouldn't work because i tried

many thanks... i'll keep trying
vivi is offline  
Old 01-29-2004, 02:26 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 4
Thumbs up WOOOO HOOOOO!!

hey guys!!!

i can't believe it!! after 72 hours!! the ordeal is finally over!! it was probably the network card what was hindering the installation!! (just out of curiousity, why would that pose as a problem?)

and i was not asked to input on the product code or administrator password. why? could it be because i was already on win xp pro?

thanks guys!

p/s/: you could still answer my questions above won't you?

MANY THANKS!!!
vivi is offline  
Old 01-29-2004, 09:27 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

glad you got your solution. its nice to know after all your hard works its working again
ekÆsine is offline  
Old 01-30-2004, 04:13 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 204
Default

Yes, u dont need to enter Product Key for windows xp when u r installing from recovery cds of branded machines.
Try installing ur network card now. Is it working?
__________________

__________________
One disk to rule them all,
One disk to bind them,
One disk to hold the files
And in the darkness grind \'em.
maverick_teck is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.