Playing Movies freezes computer - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 10-21-2005, 08:12 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jun 2005
Posts: 15
Default Playing Movies freezes computer

Hey all,

I have recently replaced my MOBO because my old MOBO's AGP slot stopped working (for some unknown reason)

I have obtained myself an ASUS P4S800-MX SE a 478 socket MOBO.

I have the following computer:
- P4 2.8Ghz 800 FBUS
- 1GB RAM 400Mhz
- NVIDIA 6600GT video card
Now at first i tried to use it as a plug and play device, which didnt work out too well, so i had to format my C drive and install a new copy of Windows XP Pro.

After installing, the computer seems to load fine, but i just cannot play ANY videos. Whether it's Quicktime on the web, Quicktime standalone, Windows media player (WMP), Media player Classic (MPC).

As soon as the videa is loaded, the computer freezes.

With Quicktime on the web, i can press ALT CTRL DEL and wait for around 30 seconds for task manager to pop up and for some reason the video will play normally. But just that one video. If i play videos on WMP or MPC the ALT CTRL DEL wont do anything and ill have to restart my computer.

I seriously have no idea what is going on here. Anyone else know why this might be happening?

mlevit is offline  
Old 10-22-2005, 01:33 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
Osiris's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris

Go to start, run type msconfig and go to startup, disable everything in there except the antivirus and reboot. There might be two programs trying to use the same item at once

Osiris is offline  
Old 10-22-2005, 05:46 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jun 2005
Posts: 15

UPDATE 1: I updated to the latest NVIDIA drivers and the BSD started coming up whenever i played movies. It told me that either the hardware or the drivers are causing Windows to get into an infinite loop.

UPDATE 2: So then I ran the computer in SAFE MODE and the movies worked perfectly fine.

UPDATE 3: After that i decided it was the drivers causing the crash, so i installed the older drivers that came with the card which worked on my old MOBO. And still i get the same problem.
mlevit is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:40 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.