performance loss with new XP install - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-04-2005, 07:08 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 107
Default performance loss with new XP install

i have a new xp install and its lost performance compared to my previous install,can anyone help?...below is a graph of both installs for comparison.
i'm religious on installs so i install the same types of progs and configure xp in the same manner, however here is a list of what i did different with this install.
>used 128k raid stripe instead of previous 64k, should be negligible
>i installed 7 games, i think this is the main cause of poor performance but i dont understand how non running data could cause poor performance in every aspect, including cd rom speed, there is about 20 gigs more data than previous install.
> i'm now using Nview dual out, one to my tv so i can play games from the couch with my gampad...i assume this affects my video score somehow, but these dont explain loss in performance in all categories.

what if i use multi partitions with games on another, how does this affect performance?

here is links to specs of my computer, partitions/stuff installed...etc: http://www.pcpitstop.com/techexpress...6KMWRENEQSTWT6
my score normally is around 1800 here

The red graph is my previous install, the green is my new and at the bottom is my final score.



__________________

solaris is offline  
Old 05-23-2005, 05:46 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

im not a serious tech...but maybe you need to update drivers and programs. That may help...
__________________

talldude123 is offline  
Old 05-23-2005, 05:49 PM   #3 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

^:smack:
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.