pencil in excel - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-21-2004, 01:59 PM   #11 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

Quote:
you don't have to go to format cells to add borders around your cells, use the following shortcut in your toolbar.
You idiot. That's a shortcut to Format Cells.

There ARE drawing tools in Excel. Go look for them (or visit the Office website). You can find all available functions under Tools->customize
__________________

__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 10-21-2004, 02:01 PM   #12 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,007
Default

yes but the drawing tools are for just that....drawing, not adding borders to the cells.....duh. now i admit i only have office 2000 but look at all the tool bars and tell me if you see a pencil and eraser......
__________________

jaksback is offline  
Old 10-21-2004, 02:21 PM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 153
Send a message via AIM to OCC Fan
Default

i think you have excel confused with paint
OCC Fan is offline  
Old 10-21-2004, 03:04 PM   #14 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 332
Send a message via AIM to soundgarden
Default

Quote:
Originally posted by jaksback
you don't have to go to format cells to add borders around your cells, use the following shortcut in your toolbar. I still say there are no pencils in excel:
lol yes there was.

Say you want to draw a maze in excel. It would take forever going to each cell and using that window. With the pencil you can quickly draw the borders in.

Am i the only one who has used a pencil in excel ?!!?!?!?!?
soundgarden is offline  
Old 10-21-2004, 03:19 PM   #15 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

Found the tool you want!

In the Formatting toolbar, click on the arrow next to the icon that sets the border styles (the icon that looks like a four-square box where you can change the standard borders of a cell).

Choose Draw-Borders at the bottom of the drop-down list.

A little toolbar should appear, and your cursor should be a pencil now. You can pick your line types, etc, from the toolbar, and away you go!
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 10-21-2004, 03:19 PM   #16 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 332
Send a message via AIM to soundgarden
Default

I FOUND IT!!!

You all thought I was crazy. You all thought i belong in the loony bin. BUT WHO'S LAUGHING NOW!!!!!



(had to re-install)
soundgarden is offline  
Old 10-21-2004, 03:20 PM   #17 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 332
Send a message via AIM to soundgarden
Default

Quote:
Originally posted by ShoobieRat
Found the tool you want!

In the Formatting toolbar, click on the arrow next to the icon that sets the border styles (the icon that looks like a four-square box where you can change the standard borders of a cell).

Choose Draw-Borders at the bottom of the drop-down list.

A little toolbar should appear, and your cursor should be a pencil now. You can pick your line types, etc, from the toolbar, and away you go!

WOW, i found it jsut before you posted that.
soundgarden is offline  
Old 10-21-2004, 04:08 PM   #18 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

And you found it after I pointed it out.

Heeheehee...
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 10-21-2004, 04:15 PM   #19 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 332
Send a message via AIM to soundgarden
Default

Quote:
Originally posted by ShoobieRat
And you found it after I pointed it out.

Heeheehee...
HAHAHA, i knew you were going to say that.

Well MR SHoobie, just look at the timestamp for the post and you'lll see that they are both 2:18pm. Now you are saying I was able to follow your direction, load up photoshop, copy and edit the pic, and add that semi-opaque layer, save teh file, upload it to my server, then post a reply ALL IN ZERO minutes??

If so, then I am really good
soundgarden is offline  
Old 10-21-2004, 08:41 PM   #20 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,007
Default

i stand humbly corrected........[bows my head]

lol

jak
__________________

jaksback is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.