pc auto shot down - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-15-2006, 04:56 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 61
Send a message via Yahoo to craft_nemic
Default pc auto shot down

hi there pc fanatic..

got some problem here in my desktop when i use my desktop in 1 hour or less than .. my pc goes shutting down..\

what is the problem .. can any advice me or tell me how to trouble shoot my pc..

any guys...

peace
__________________

__________________
Be Smart
craft_nemic is offline  
Old 01-15-2006, 06:18 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

what happens exactly?
does it just instantly power off, or properly shut down?
if it shuts down properly, does it give you a 60 second countdown? that's what happens with the MSBLASTER worm
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-15-2006, 10:43 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

that worm usually will hit you when you connect to the net which is almost instantly. does it shutdown while you are using it or idle?
__________________
Osiris is offline  
Old 01-15-2006, 10:22 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 61
Send a message via Yahoo to craft_nemic
Default

tnx for the reply guys..

but the mean reason is its automatically shutdown when im using it . when im playing a games online... ....

theres no counting like you said in MSblaster worm...

its not affected with virus...

pls do reply me again...


peace
__________________
Be Smart
craft_nemic is offline  
Old 01-15-2006, 10:34 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

if it is an instant black screen, it can be:
CPU or video card overheating
bad PSU
__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-15-2006, 10:42 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 61
Send a message via Yahoo to craft_nemic
Default

i got vga card and have a fan in the heat sink...

if vga what should i do..

if the CPU problem what s the main cause there..

kindly help me..

peace
__________________
Be Smart
craft_nemic is offline  
Old 01-15-2006, 10:54 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 119
Default

Maybe while you play for a long time, the fan has stopped working so the CPU was overheated then eventually shutting down.
That might be a problem.
If that, you need to replace a chip fan.
Regard.
__________________
First come, last serve
Fly4High is offline  
Old 01-16-2006, 01:30 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 61
Send a message via Yahoo to craft_nemic
Default

tnx guys ill try wht you give information...
__________________

__________________
Be Smart
craft_nemic is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.