Partiton Magic Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-16-2004, 02:20 PM   #1 (permalink)
Join Date: Oct 2004
Posts: 447
Send a message via AIM to Pavlyk
Angry Partiton Magic Problem

Ok yesterday I decided to install Win98. I currently have xp home and decided to use the "Install another operating system" feature to glide me through the steps to create this partition. So ok I fly through everything, restart, it proceeds with creating the partition, then reboots and bam that's it. It says invalid disk error or something like that. Luckily I managed to find a bootable cd which had Partition magic on it and fix my problem but...i set my primary partition c: to active but then the recovery partition goes to hidden, see the attachment:

Can anyone help me out, I'm not too familiar with PM.

Pavlyk is offline  
Old 12-16-2004, 03:38 PM   #2 (permalink)
Chillin Techie
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861

use PQboot to reboot to the hidden fat32 (I assume this is the win 98 partition). now treat the hidden partition as a empty hard drive. use your 98 floppy to go to your cd rom setup (something like D/:setup) for 98. it should skip the partioning part and go install window.

when you are done, reinstall pm to reboot back to the other partition or modify your boot.ini file

I got confused like you did the first time I did it

The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 12-16-2004, 03:47 PM   #3 (permalink)
PowerQuest / Opera
TheMajor's Avatar
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177

rightclick> convert > unhide
should work
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 12-16-2004, 03:59 PM   #4 (permalink)
Chillin Techie
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Partiton Magic Problem

Originally posted by Pavlyk
It says invalid disk error or something like that.
it say that because no OS has been install yet
EricB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:56 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.