Partitions ?! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 10-12-2003, 04:20 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Oct 2003
Posts: 77
Send a message via AIM to Copper
Default Partitions ?!


I was having problems with an upgraded version of XP Pro, so I decided to create a partition on my hard drive and install a fresh version of WinXP Pro.

So now I have an unstable BOSD version on my C: drive.
And a stable clean install on my new partition called G:

My plan was to work off the new version on G: and get ride of the original one on C:
problem is that although I can access folders on C: while I am on the new O/S on G: I can’t get any of the programmes to work properly.I have about 5ghz of music on C: but when I open the folder there is nothing there. I can open AOL, but the broadband modem is won’t work. Etc etc etc.

My space is pretty limited on the G: partition. (don’t know how to enlarge it)

I was wondering if I could just move the stable version out of G: and paste over the unstable one in C: !!

Or does anyone else have a better remedy ??

Hope I am making sense !


Copper is offline  
Old 10-12-2003, 04:41 PM   #2 (permalink)
Super Techie
Join Date: May 2003
Posts: 469

partition magic, should have all the cures for your woes.

Death has a thousand doors, let's see which one our victim chose.

"There's one thing that you learn on this job, is that human beings are capable of anything"

If you chase two rabbits, you lose them both

You say tomato... I say cause of death
For sale/trade
microsoftne is offline  
Old 10-13-2003, 01:52 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
Apokalipse's Avatar
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,556

uninstall XP on the C: drive first then try installing a fresh one on it and re-partition the drive again to 1 drive
Apokalipse is offline  
Old 10-13-2003, 09:15 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Oct 2003
Posts: 77
Send a message via AIM to Copper

That thought had passed my mind, but i am afraid of losing the 1000's of tunes that i have on my C: drive. How would i go about doing it, without the machine wanting to format drive C:

I am fairly new to this so -

(1) How do i uninstall XP Pro from the C: drive.
(2) How do install XP Pro back on without formatting the whole drive.
(3) I still have a new fresh install of XP Pro on the newly partitioned G:

Thanks a lot for the input so far.
Much appreciated.

Copper is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:57 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.