Partitions - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-13-2004, 06:51 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3
Default Partitions

My operating system is messed up, when i start up it gives me a bunch of garbage. This is becasue of a cluster decrease in C drive. So basically i cannot start up my computer, i have no back ups, and the partition file is broken. Now i am wondering what i should do. Should i:
a.) use the recovery disk
b.) use the windows disk
c.) take it in the sony (sony computer)

Now i have a program called file scavanger so i am wondering if i use letter a, or b will i be able to recover at least some of my data or is there a program that i can do that with. You help in this matter would be most appriciated.

Thanks in advance
-dam
__________________

dam900 is offline  
Old 12-13-2004, 06:58 PM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

I would try a chkdsk /r using the XP disc first.
Boot with the XP disc and use "R" to enter the recovery console.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 12-13-2004, 07:05 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3
Default

done that already, i have done everything posible with the expetion of those 3 options or some sort of soft ware i havn't heard of. And the worst part is that it is a note book so i can't just put it into a desktop with a working opoerating system.
dam900 is offline  
Old 12-13-2004, 07:06 PM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

I you take it to Sony they will probably use the recovery disc. You can try it yourself. I don't know if you lose all data.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 12-13-2004, 07:07 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3
Default

k well tahnks any ways
dam900 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.