Page file - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-15-2008, 11:12 PM   #11 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Page file

Not a problem.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 04-16-2008, 12:30 AM   #12 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Page file

Quote:
Originally Posted by Makaveli213 View Post
You can. Or you can set it at 2048 for initial and 4096 for Max. That way it will use 2GB to start and if it needs more it can take it.
I thought it's not recommended to let the PF vary? That's what I was told, anyway.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 04-16-2008, 01:51 AM   #13 (permalink)
Techalicious
 
Redmo0n's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Perth, Australia
Posts: 1,566
Send a message via MSN to Redmo0n
Default Re: Page file

You should set the initial and max as the same

and i would never recommend anything over 1.5gb of paging file
__________________
Back to stay?
Redmo0n is offline  
Old 04-16-2008, 08:15 AM   #14 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Page file

Quote:
Originally Posted by Redmo0n View Post
You should set the initial and max as the same

and i would never recommend anything over 1.5gb of paging file
Why? What is the purpose of setting it the same? Not even Windows does that and why not over 1.5GB? If you read the Windows documentation the page file should be almost double the amount of RAM you have.

I have used the Max with 3GB of RAM for the longest time now and NEVER come across any file access issues or anything at all. All my errors are generated by me hacking at the system.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Possible Corrupted/Infected Files. xXxexpertxXx Viruses, Spyware and Malware 11 03-12-2008 01:18 AM
WTF is a Bad Block? MikesCreation Hardware Repairs and Troubleshooting 18 02-24-2008 09:31 PM
Hard Drive Errors!!! Bad or Faulty HDD? mike4realz Hardware Repairs and Troubleshooting 3 09-19-2007 01:56 AM
seagate 80gigs failing.. acuariano Hardware Repairs and Troubleshooting 27 08-27-2007 10:43 PM
Another Hijack Log boo HijackThis Logs (finished) 17 06-26-2007 12:30 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.