OS/2? no clue where on the bloody earth to ask this here.... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-08-2012, 01:05 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2012
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 54
Default OS/2? no clue where on the bloody earth to ask this here....

is IBM OS/2 even in use anymore? I see it in WINDOWS XP once in a while, mentioned about drivers or something and its been nagging me all day on whether the damn thing exists anymore.

And, the more I think about it the more I wanna try using it. Is it worth it?
__________________

__________________
ph4nt0m117 is offline  
Old 02-08-2012, 01:33 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: OS/2? no clue where on the bloody earth to ask this here....

I don't know where you are getting that. OS/2 is a separate operating system from XP.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 02-08-2012, 03:18 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
tj_extreme's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Pittsburgh, PA, USA.
Posts: 812
Default Re: OS/2? no clue where on the bloody earth to ask this here....

[TABLE="class: infobox, width: 1"]
[TR]
[TH]Initial release[/TH]
[TD]April 1987[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]Latest stable release[/TH]
[TD]4.52 / December 2001[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Google it. ^

http://en.wikipedia.org/wiki/OS/2
__________________
tj_extreme is offline  
Old 02-09-2012, 01:29 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2012
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 54
Default Re: OS/2? no clue where on the bloody earth to ask this here....

That's why I said I didn't know where on the bloody earth to put the post.
__________________
ph4nt0m117 is offline  
Old 02-09-2012, 01:56 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
tj_extreme's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Pittsburgh, PA, USA.
Posts: 812
Default Re: OS/2? no clue where on the bloody earth to ask this here....

Quote:
Originally Posted by ph4nt0m117 View Post
That's why I said I didn't know where on the bloody earth to put the post. Read much?
Yes, I read it. Look at the graph. You may be able to find it somewhere on the internet, but the last stable release was in late 2001, so technically it doesn't exist anymore.
__________________
tj_extreme is offline  
Old 02-09-2012, 03:23 PM   #6 (permalink)
Knowitall!
 
strollin's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: N. Calif.
Posts: 650
Default Re: OS/2? no clue where on the bloody earth to ask this here....

eComStation is an OS that is currently supported that is OS/2 app compatible. OS/2 hasn't been supported by IBM in quite sometime so it's pretty outdated.
__________________
strollin is offline  
Old 02-09-2012, 10:20 PM   #7 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: OS/2? no clue where on the bloody earth to ask this here....

OS/2 isnt worth trying and it would be hard pressed to get it working on any of today's machines. The OS itself hasnt been updated in over 11 years and as such there will be no support for Dual/Quad Core CPU's let alone any other hardware. At most you would be able to try it on an older Pentium machine.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 02-09-2012, 10:25 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: OS/2? no clue where on the bloody earth to ask this here....

Couldn't you run that on a VM, even?
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 02-10-2012, 12:52 AM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,950
Default Re: OS/2? no clue where on the bloody earth to ask this here....

OS/2 can be ran on most all VM's.... And most motherboards STILL offer OS/2 support in the BIOS, I assume it limits the system to OS/2 capable devices. No point in playing with OS/2 unless you work on ATM's, and older equipment.
c0rr0sive is offline  
Old 02-16-2012, 12:35 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2012
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 54
Default Re: OS/2? no clue where on the bloody earth to ask this here....

Fun fact - I have no new computers

Heck my stuff is so old, I would expect to be in posession of a NeXTstation sooner or later.

Also: sorry for being somewhat brash mindover_master, had a bad day D:
__________________

__________________
ph4nt0m117 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bloody keyloggers oldstoat HijackThis Logs (finished) 10 10-22-2008 01:12 AM
Bloody Wireless! jedijoe Computer Networking and Internet Hardware 1 05-29-2007 08:38 AM
Its Bloody Noisy!! Remus21 Hardware Repairs and Troubleshooting 11 06-23-2006 12:32 PM
Bloody idiot! PP Mguire Off Topic Discussion 23 03-26-2006 04:33 AM
Bloody keyboards. mrdinkel Off Topic Discussion 14 03-03-2005 02:23 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.