ole32.dll error - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-18-2004, 11:12 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 276
Default ole32.dll error

Got a Win98 system that is erroring out when any program tries to load. No errors until antivirus software starts to load on boot and errors on any program that is executed after that.

Says that the program has performed an illegal operation and gives the ole32.dll file as the root of the problem.

Anything I can do to get this sytem back up?
__________________

canooten is offline  
Old 05-19-2004, 09:16 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 276
Default

Actually it wound up being a Windows problem that occurred when any program tried to load. The error on the Virus program was mentioned because it's the first program to load on boot.

I was able to get around this by doing a registry rollback. Had to reinstall a couple of programs, but it's doing better now.

My problem now is that the machine will not access the internet. It is visible on the network, can be browsed remotely and can browse the network itself....I just can't get onilne.

Any suggestions there? Again, using Win98
__________________

canooten is offline  
Old 05-19-2004, 10:15 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 872
Default

Remove both TCP/IP n' Netbuei Protocols n' reinstall them again after a restart ...

This should solve the issue.
__________________
Screenshots of my Desktop.....Post ur\'s too :D

AMD AthlonXP3000+@ 2.2GHz, Cooler Master Aero 7+, Gigabyte 7NNXP , 1GB Kingston HyperX PC3200 Dual Channel , MSI FX5600 VTDR 256 ,Pinnacle PCTV , 120+120GB Barracuda , Liteon 52x CDRW , Samsung DVDROM , Benq DW1620 16x DVD ReWriter, Phillips 21\" TV,Samsung Syncmaster 763MB,Logitech Cordless MX DUO , Thermaltake Silent PurePower 480W Butterfly Series PSU, Win XP SP2,RH9.
Creative DDTS100 Decoder, Creative Inspire TD7700 7.1 Speakers

Search TF B4 u post { Thanks for this one! Emily :) }
<form action=\"http://www.theriddlehouse.com/random/tfsearch.php\"><input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search!\"></form>
preet2u is offline  
Old 05-19-2004, 12:00 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 276
Default

I've removed all network protocols, plus the NIC drivers and reinstalled them all. No dice.

I'm also unable to use a network printer from that machine. Still am able to "see" all network resources though.
canooten is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.