old comp - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-28-2005, 10:05 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 221
Default old comp

ok my friend is trying to put together a sort of old computer. it had windows 98 but had so much crud we just formatted the drive. it doesnt have a partition anymore. he said he needs a disk to create a new partition on the hd. is this true and if it is where can he get one. btw were trying to load windows xp on it now.
__________________

rcsavageboy is offline  
Old 03-28-2005, 10:07 PM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

You can create a new partition with the XP disc. Boot from the disc and it will ask you if u want to create a partition.

You can also use a Win98 boot floppy to make a partitions using the FDISK command. Download: www.bootdisk.com
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 03-28-2005, 10:08 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 221
Default

but the problem is that when we try to boot from cd it reads it but doesnt accept it as a way to boot. when we try floppy it says remove all media disks and restart.
rcsavageboy is offline  
Old 03-28-2005, 10:14 PM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Make sure the BIOS is configured correctly. It should be set to boot from the CD or floppy.

If CD won't work you can get the XP bootdisks from the same website. The floppy you are using might be corrupted. You can try get a new one.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 03-28-2005, 10:20 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 221
Default

the problem is that its boots in this order: a: e: (cd drive) c:

it doesnt even read the two a and e drives and gos to c then asks for a boot disk and so on.
rcsavageboy is offline  
Old 03-28-2005, 10:24 PM   #6 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Try new floppy drive or CD drive.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 03-28-2005, 10:26 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 221
Default

ok ill try tommorow. its like 10:30 here so he wouldnt appreciate me going over there now.
rcsavageboy is offline  
Old 03-29-2005, 05:01 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 221
Default

ok we got it to work. we set the cd to boot first (like before) but we used a new cd and it worked. thanx for the help.
rcsavageboy is offline  
Old 05-25-2005, 08:24 PM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

dont install xp on such an old machine. The xp MINIMUM requirements are:

233 MHz, 64 MB RAM, 2 GB HD.
__________________

talldude123 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.