Odd Problem XP - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-01-2008, 09:08 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Default Odd Problem XP

I installed service pack 3 the other day and it ruined my pc I couldnt even get tinto safe mod so I reinstalled windows XP pro from disk. Now when I shutdown the next time I boot I get a blank screen and then have to manually restart and select use last known good configuration It then loads XP fine. A few weeks ago before I installed sp3 I followed an online guide to edit the boot screen I edited ntoskrnl.exe it didnt work and I am not sure I managed to restore it properly as I have now lost the backup.

can anyone help ?
__________________

Ninja is offline  
Old 03-01-2008, 09:16 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
enigm@tic's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 393
Default Re: Odd Problem XP

Have you tried running repair with the windows disc?

I didn't even think there was a genuine sp3... am I missing something or is it just one of those vista blinds?
__________________

enigm@tic is offline  
Old 03-01-2008, 09:25 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Default Re: Odd Problem XP

was a pre release from microsoft as posted here SP3, should I install?? - Overclock.net - Overclocking.net
Ninja is offline  
Old 03-01-2008, 09:36 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
enigm@tic's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 393
Default Re: Odd Problem XP

Hmmm... doesn't look like your the only one that had a problem with it. I don't think I'm going to risk this one.
enigm@tic is offline  
Old 03-01-2008, 09:39 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Default Re: Odd Problem XP

I cant do a repair from disk as it says I need a floppy disk and I have already repaired with the install disk.
Ninja is offline  
Old 03-01-2008, 01:03 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default Re: Odd Problem XP

You should reformat and reinstall your system. It would be the only good fix. Do you have your driver disk for motherboard? If not you will want to backup your drivers before you reinstall.
sPlAtOiD is offline  
Old 03-01-2008, 01:04 PM   #7 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Odd Problem XP

Sadly, you fell for the SP3 "pre-release". Now you will just have to reformat and reinstall Windows.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 03-01-2008, 03:11 PM   #8 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Odd Problem XP

Quote:
Originally Posted by Ninja View Post
was a pre release from microsoft as posted here SP3, should I install?? - Overclock.net - Overclocking.net
This answers all. SP3 is not final and is known to have issues. This is why Microsoft does not support or give support for Beta applications. Which XP SP3 is. Sadly if a Repair install or going into Safe Mode and removing SP3 does not fix it only a format and re-install will work at that point.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with 3D graphics mordi05 Microsoft Windows and Software 6 12-10-2007 11:37 PM
Odd Networking Problem TheWongizzle Computer Networking and Internet Hardware 2 10-14-2007 07:47 PM
Odd problem with JDK and Jgrasp Rouen Programming 0 09-15-2007 01:42 AM
Media Library (I Presume) Problem. Nadegas Microsoft Windows and Software 4 06-08-2007 08:27 AM
Chronic Rebooting Problem AND_YOU_ARE Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-24-2007 06:04 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.