Not Using all my Ram - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-29-2007, 10:04 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 4
Default Not Using all my Ram

Hi,

I have a relative new computer IBM thinkcentre.

I have 2 gb of ram.

My computer struggles to use all of the ram. When i do Ctrl-alt delete.

When my paging file is over 1 gb (which isn't alot), i can't open any new applications or new IE windows, i can't even open emails.

When i try to save files, it can sometime cause errors in the files!

I don't know what to do and what i should look for.

Any help would be greatly appreciated

Thanks
Adam
__________________

flashmajic is offline  
Old 01-29-2007, 10:07 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

If you want the computer to use alot of RAM, you have to have alot running. You don't want to use all of your RAM though, it can be dangerous.

Just use Norton Antivirus, MSN, ITunes, since they are pretty hogging on memory
__________________

talldude123 is offline  
Old 01-29-2007, 11:16 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 4
Default

Not sure what to do, i have about 5 applications opened and i can not run anything else.

I have 2 gb of ram and there is no way it is using all of it. How can i open more applications.

I use to be to run more applications on my old computer with 768mb of ram.
flashmajic is offline  
Old 01-29-2007, 11:50 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Oh, so you're saying that you can't open alot on your new computer?

Increase Virtual memory size, do a spyware scan.
talldude123 is offline  
Old 01-30-2007, 12:59 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 4
Default

Yeah my computer can't handle much applications opened its a 2.8mhz pentium D with 2 gb of ram. I running dual screens. I have updated drivers for grahics card.

My paging file has been set to 2mb(min) - 3066mb(max)

Should i increase it to more.
When i do Ctrl - Alt Delete, i notice my computer has problems when its using more than 1000 mb of the paging file.

I have AVG and soybot search & destroy and have no viruses or spyware.


I am totally stumped. My old p3 with dual screens could opened 100 IE browsers and never crash. This one i can only open 5 and then tit want allow me to open add more. Just get errors like " application failed to initlize"

Thanks for any help or suggestions.
flashmajic is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.