No sound with media files - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-05-2008, 04:32 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 79
Send a message via AIM to BottleRocket
Unhappy No sound with media files

Whether it's iTunes, WinAmp, Real Player, and Windows Media, I can't seem to hear my media files. When I open a video, I can see it playing, but I don't hear anything. And when it's through WMP for music or video it says:

"Windows Media Player cannot access the file. The file might be in use, you might not have access to the computer where the file is stored, or your proxy settings might not be correct."

I don't understand why it says this. It just started happening after a defrag.
__________________

BottleRocket is offline  
Old 01-05-2008, 04:36 PM   #2 (permalink)
Yek
T.F's Resident Cool Guy...
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,613
Send a message via AIM to Yek Send a message via MSN to Yek Send a message via Yahoo to Yek
Default Re: No sound with media files

Sounds like that defrag has wiped out your drivers.


(Assuming that the PC you are on is the same as the specs in your sig ) I ran a quick google search and found the following Open Drivers - Free Download Voyetra Soundcard Driver Downloads
__________________

Yek is offline  
Old 01-05-2008, 05:27 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 79
Send a message via AIM to BottleRocket
Default Re: No sound with media files

Oh no, this problem is on my laptop. It's an HP dv6449. Vista Premium
BottleRocket is offline  
Old 01-05-2008, 05:34 PM   #4 (permalink)
Yek
T.F's Resident Cool Guy...
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,613
Send a message via AIM to Yek Send a message via MSN to Yek Send a message via Yahoo to Yek
Default Re: No sound with media files

Ah, well your old enough now to know how to use google to search for drivers. I think that could be the problem. Let me know
Yek is offline  
Old 01-05-2008, 08:28 PM   #5 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: No sound with media files

Either drivers, which i have never heard of a defrag erasing drivers...or you need codecs.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 01-06-2008, 03:24 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 79
Send a message via AIM to BottleRocket
Default Re: No sound with media files

Well, yeah. I would find new drivers if I wasn't getting any sound from anything. But I get sound from internet videos and music, AIM, etc. I know the speakers are working....but not media files.
BottleRocket is offline  
Old 01-06-2008, 04:57 AM   #7 (permalink)
Yek
T.F's Resident Cool Guy...
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,613
Send a message via AIM to Yek Send a message via MSN to Yek Send a message via Yahoo to Yek
Default Re: No sound with media files

Ah, in which case codecs, try downloading a flv player and play an flv file, if youtube works, that uses flv, and it works on your computer then you know its a codec.
Yek is offline  
Old 01-06-2008, 06:45 AM   #8 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: No sound with media files

KLite codec pack
CCCP
AC3Filter

Between those 3 you have every codec you need.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 01-21-2008, 01:05 AM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 79
Send a message via AIM to BottleRocket
Default Re: No sound with media files

Yeah, the codec thing didn't work. I am still getting this message:
"Windows Media Player cannot access the file. The file might be in use, you might not have access to the computer where the file is stored, or your proxy settings might not be correct."
What the ****?
BottleRocket is offline  
Old 01-21-2008, 01:33 AM   #10 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: No sound with media files

Have you tried another applicaiton to make sure this file is alright? From what i am seeing it seems that WMP doesnt recognize the file and can not play it at all. Check it with WMP Classic or VLC to make sure it is a workign file.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HijackThis logs for Security Team members only Trotter Viruses, Spyware and Malware 34 01-25-2008 01:13 PM
New Log enigm@tic HijackThis Logs (finished) 4 12-13-2007 08:45 PM
friends log Static_11 HijackThis Logs (finished) 11 11-25-2007 10:27 PM
Media Player 11/Vista and .avi files.. c0rr0sive Microsoft Windows and Software 1 11-16-2007 08:59 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.