No Sound - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-20-2005, 06:17 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
GuitarFreak1857's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Virginia
Posts: 1,847
Default No Sound

I just built my friend a AMD based system, with an nforce 4 chipset. winxp home and an Asus board. He's getting no sound, and nothings muted, we checked the connections, waht's wrong?

thanks
__________________

__________________
My Gaming Desktop
Abit IP35-E

Intel Core2 Duo E8400 (Thermalright Ultra-120)
Mushkin 2x2GB DDR800 RAM

eVGA GeForce 8800GTS
Creative X-Fi Gamer Edition
Western Digital Caviar 250GB 7,200RPM
Western Digital Caviar 640GB 7,200RPM
OCZ 720W ModStream
Lian Li PC-7A
Windows XP Professional x64 Edition
GuitarFreak1857 is offline  
Old 12-20-2005, 06:20 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

Seems similar to my build Sound was not detected automatically on XP x64. What is your ASUS board model I assume it's uses the Realtek AC97 sound unless you bought a seperate sound card. You will need to install the drivers for it. Did you get the driver CD for the Mobo.
__________________

__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 12-20-2005, 06:39 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
GuitarFreak1857's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Virginia
Posts: 1,847
Default

i already did, twice. see what we had to do was pull his old HDD out and use that as a master for the new computer. SO, since he was on an old nforce2 chipset motherboard i think theres some conflict going on so i told him to uninstall all the sound drivers and insatll them back on. and still nothing... model: A8N5X
__________________
My Gaming Desktop
Abit IP35-E

Intel Core2 Duo E8400 (Thermalright Ultra-120)
Mushkin 2x2GB DDR800 RAM

eVGA GeForce 8800GTS
Creative X-Fi Gamer Edition
Western Digital Caviar 250GB 7,200RPM
Western Digital Caviar 640GB 7,200RPM
OCZ 720W ModStream
Lian Li PC-7A
Windows XP Professional x64 Edition
GuitarFreak1857 is offline  
Old 12-21-2005, 01:10 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 188
Default

Check the jumpers on your mobo. I've come accross some models for motherboards that have a jumper that changes the output in the back so that it works with front panel connections... something like that. Otherwise, since its onboard -i guess the only thing left to do is reinstall the drivers.
htcs is offline  
Old 12-21-2005, 08:32 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 104
Send a message via AIM to Rook1e
Default

I had this problem..all i did was go to my computer right click-properties-hardware-device manager. On the + tab on sound see if you have any ?????? if so click on it and reinstall driver. See if that helps you.
Rook1e is offline  
Old 12-21-2005, 02:49 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
GuitarFreak1857's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Virginia
Posts: 1,847
Default

Quote:
Originally posted by GuitarFreak1857
i already did, twice. see what we had to do was pull his old HDD out and use that as a master for the new computer. SO, since he was on an old nforce2 chipset motherboard i think theres some conflict going on so i told him to uninstall all the sound drivers and insatll them back on. and still nothing... model: A8N5X
Quote:
I had this problem..all i did was go to my computer right click-properties-hardware-device manager. On the + tab on sound see if you have any ?????? if so click on it and reinstall driver. See if that helps you.
read please? and i found the problem it was motherboard jumpers.
__________________

__________________
My Gaming Desktop
Abit IP35-E

Intel Core2 Duo E8400 (Thermalright Ultra-120)
Mushkin 2x2GB DDR800 RAM

eVGA GeForce 8800GTS
Creative X-Fi Gamer Edition
Western Digital Caviar 250GB 7,200RPM
Western Digital Caviar 640GB 7,200RPM
OCZ 720W ModStream
Lian Li PC-7A
Windows XP Professional x64 Edition
GuitarFreak1857 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.