No Photoshop Thumbnails or Previews with XP - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-05-2006, 02:17 PM   #11 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

There is a missing .dll file and a reg entry that needs to be fixed..im on it
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 02-05-2006, 02:22 PM   #12 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

"We stopped shipping that DLL due to intractable issues found with Windows Explorer. This was the cause of issues such as files appearing locked and not being able to be moved, renamed or deleted without areboot"


They are saying if you had photoshop 7 and upgraded to CS2, it works but if you uninstall it, it removes the .dll or if you never had the prior version installed in the first place, its not there. There is a patch but the first one I found, the link is dead...Im still lookin
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 02-05-2006, 02:28 PM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 17
Default

I DO have a copy of Photoshop 7. I wonder if I uninstalled CS / reinstalled 7 and then go back again if that would help. But I don't remember getting thumbnails or previews, even in version 7.
machado17 is offline  
Old 02-05-2006, 02:28 PM   #14 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Here is the missing .dll

http://www.dlldump.com/download-dll-.../download.html


that belongs C:Program Files\Common Files\Adobe

Se if that works, if not then I need to find the reg entry that needs to be changed.
__________________
Osiris is offline  
Old 02-05-2006, 02:37 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 17
Default

OK... I downloaded the file and saved it where you said to, but it's still only showing a photoshop icon... no thumbnail or preview. I guess we need the reg entry.
machado17 is offline  
Old 02-05-2006, 02:46 PM   #16 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

I think I got it:

Download this file to a temporary folder.

http://www.megaupload.com/?d=VBR79NB8

Shut down all Adobe programs.

Set a ’system return point’ to allow you to rollback the changes should anything go wrong (if your system supports it).

Unzip it to ‘C:\Program Files\Common Files\Adobe\Shell’.

You could quite likely already have either of the DLL files. No matter.

Run ‘aiicon.dll.reg’ by double clicking it.

Run ‘psicon.dll.reg’ by double clicking it.

That should do it
__________________
Osiris is offline  
Old 02-05-2006, 02:53 PM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 17
Default

Maybe you can help me do the same thing with the photoshop extensions as this person did with Nikon extensions. The registry changes are down near the bottom of the page, if you don't want to read the entire page:

http://www.earthboundlight.com/photo...ws-xp-sp2.html
machado17 is offline  
Old 02-05-2006, 02:55 PM   #18 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Did you run the fix I showed you? I dont think that will work as it is for something else
__________________
Osiris is offline  
Old 02-05-2006, 03:05 PM   #19 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 17
Default

I'm getting ready to do it now. Was on the phone.
machado17 is offline  
Old 02-05-2006, 03:09 PM   #20 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

OK, Im gonna try it too, I just need to install PS2 right quick
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.