New processor & existing xp - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-15-2007, 01:28 PM   #21 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: New processor & existing xp

yeah its not good to skimp on the PSU though i got a 600w PSU from Computer Supplies from Novatech for £22, very good
__________________

Nick is offline  
Old 08-15-2007, 01:36 PM   #22 (permalink)
Super Techie
 
nu2duo's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Neza
Posts: 423
Default Re: New processor & existing xp

Quote:
Originally Posted by b1gapl View Post
Why wouldn't XP recognize the new processor? You don't have to reinstall Windows, when changing the processor. Just drop it in. You would have to reinstall Windows, when you change the motherboard. And I'm not sure, if there is even drivers for CPUs. I would assume, no.
True. I've done it many times and never had to reinstall o/s.
__________________

__________________
e6600@3.1 24/7 w/stock cooling. 2g Transcend Memory
3 hd's, 80-XP Pro, 500 and 320-Apps,Pics, Music, Videos
ATI Radeon HD 3450 512MB-I DON'T GAME!
Ultra PS, Ultra Mid Tower Case
Lite-on internal DVD-R, Samsung Lite-Scribe Ext. DVD-R
2 Acer 19" widescreen LCD's. For HTPC Olevia 32" LCD
nu2duo is offline  
Old 08-15-2007, 02:16 PM   #23 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 69
Default Re: New processor & existing xp

PC Wizard 2007 says my core 1 & 2 is 98 degrees & 94 degrees - Could be cause of shutting down.

Arctic Cooling (AC-FRZ-64P) Freezer64 Pro Socket 754 939 940 CPU Cooler with Heat pipe cooling Pro Ver

My funds are extremely low as I have a baby on the way, hence why i'm being cheap. Plus bills etc. Will this help with keeping the temp lower.

Them readings are a few minutes after xp is loaded.
__________________
AMD Athlon x2 4200+ Dual core
2GB Ram (2x 512mb PC3200)
Nvidia Geforce 8600GT
40 GB Hdd
160 GB SATA
Lite On DVD Rom CD-RW Combo
NEC DVD RW
gtwill040 is offline  
Old 08-16-2007, 08:04 AM   #24 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 69
Default Re: New processor & existing xp

Core 1 is 34 degrees C and core 2 is 35 degrees C.

When FSX is on, they go up to 50 degrees C.

After fsx core1 drops to 34 degrees C and Core 2 is 45 degrees.

I woke with the answer.

I forgot to plug the fan in. LOL
__________________

__________________
AMD Athlon x2 4200+ Dual core
2GB Ram (2x 512mb PC3200)
Nvidia Geforce 8600GT
40 GB Hdd
160 GB SATA
Lite On DVD Rom CD-RW Combo
NEC DVD RW
gtwill040 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can I use existing mobo? Mike9182 New Systems | Building and Buying 3 07-05-2007 12:25 AM
add amd 6000 / an9 / 4gb corsair 6400 to my existing system IGeMex New Systems | Building and Buying 15 07-03-2007 04:15 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.