New OS on Laptop - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-09-2005, 08:19 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 88
Default New OS on Laptop

I have an Acer TravelMate 240 Series, which i had purchased an year ago. The laptop had come with Windows Xp-Home preinstalled on it. Now i want to put a professional edition instead.
But before i format it and reinstall windows i was told by someone that i would not b able to configure the quick launch buttons.
When we right click on My Computer we i can see the acer logo and thing that ensures its a genuine Acer. This will also be missing. How can i retain all these?

Moreover a problem has been there since a long time ( perhaps since the beginning but i noticed it only 3-4 months back). I have an IR port but the port doesnt work but is always on. Is it some driver problem or what? The device is supposed to working properly according to the computer.

I had got XP installed on my laptop with a recovery disk. Please let me know.
__________________

__________________
Somewhere I Belong...
developer is offline  
Old 03-09-2005, 07:08 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Do you absolutley need the logo? You dont need to reformat, just do an upgrade.
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 03-09-2005, 07:30 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 188
Default

The Acer 'Authenticity' is just useless stuff - i wouldn't worry about it - Windows will still work with or without the Acer logo. Plus you should be able to go to Acers website to download their little utilities and stuff.

I've never had luck with just upgrading from Home to Pro, there's always something that goes wrong (well, at least with my luck LOL), I suggest doing a clean install just so its... well... clean

Here... i even got the drivers/downloads site for you from Acer

Acer TravelMate 240
htcs is offline  
Old 03-09-2005, 10:08 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 88
Default

Thanks. I will definitely go for a clean Reinstall and not an upgrade. The launch buttons etc will work fine? Please also tell me how can i get my IR port working.
__________________
Somewhere I Belong...
developer is offline  
Old 03-10-2005, 04:01 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

every feature that is in your current installation will be in the fresh installation (plus more) as long as you install all the correct asus utilities and drivers, youll get a lot more out of your system
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 03-10-2005, 09:01 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 88
Default

Thanks. I downloaded the IR pack from Acer site but still couldnt get my IR to work. I will format my PC soon. Thanks once again.
__________________
Somewhere I Belong...
developer is offline  
Old 03-10-2005, 02:36 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 66
Default

Did you check your BIOS settings?
imDAtek is offline  
Old 03-11-2005, 07:42 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 88
Default

BIOS? There wasnt any such thing in the BIOS.
__________________

__________________
Somewhere I Belong...
developer is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.