New Hd, Upgrade Cd - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-02-2005, 04:40 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 52
Send a message via AIM to Riff-Raff
Default New Hd, Upgrade Cd

i have a new hd (New comp just built it) And i have a windows Xp home edition cd. The cd says UPGRADE on it and when i put it on fo rit to load it says that I have no Previous version of Windows. Is there a way to bypass this?
__________________

__________________
-----------------------------------------------------
----0000---0000-----------00000-----00000----00000-
---0 ------0---0-----------0---0-----0---------0----0
--0---000--0---0-----------00000-----00000----0-----0
--0-----0--0---0-----------0----------0--------0-----0
---00000---0000-----------0----------00000----00000
Riff-Raff is offline  
Old 07-02-2005, 04:41 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 52
Send a message via AIM to Riff-Raff
Default

also if i cant should i load win 98 then Xp UPgrade?
__________________

__________________
-----------------------------------------------------
----0000---0000-----------00000-----00000----00000-
---0 ------0---0-----------0---0-----0---------0----0
--0---000--0---0-----------00000-----00000----0-----0
--0-----0--0---0-----------0----------0--------0-----0
---00000---0000-----------0----------00000----00000
Riff-Raff is offline  
Old 07-02-2005, 04:43 PM   #3 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

By definiton, if the CD will not let you install it fresh, you can install 98 first, and then use the upgrade CD to install XP. I did it once, and it worked wonderfully.
__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 07-02-2005, 05:47 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 52
Send a message via AIM to Riff-Raff
Default

but will that take up mr HD space b/c 98 will still be on the HD?
__________________
-----------------------------------------------------
----0000---0000-----------00000-----00000----00000-
---0 ------0---0-----------0---0-----0---------0----0
--0---000--0---0-----------00000-----00000----0-----0
--0-----0--0---0-----------0----------0--------0-----0
---00000---0000-----------0----------00000----00000
Riff-Raff is offline  
Old 07-02-2005, 05:54 PM   #5 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

It shouldn't. XP should delete and replace files as needed.
__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 07-02-2005, 05:58 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 432
Default

You can do a clean install using the upgrade cd. It will ask you to place your "old" Windows CD in so it can verify the upgrade and will continue a clean install after the verification.

Quote:
For those folks that purchased Windows XP upgrade CDs or have OEM CDs—yes, you can install a clean copy of Windows XP using them. Follow the instructions that I've outlined in this column. The setup program will ask you to provide the qualifying product's CD. After it verifies that you have the CD of the product you're upgrading, the process continues normally. If you're stuck with the OEM's recovery CD or don't have a CD that qualifies, you must install the recovery CD first, and then upgrade to Windows XP.
Look HERE, the above was taken form the bottom of the page.
tribalsun is offline  
Old 07-02-2005, 09:41 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 52
Send a message via AIM to Riff-Raff
Default

i cant bye pas that with like like a floppy of the windows file it looks for? I have windows xxp on my outher hd buts that ide, and my new one is sata i dont know how i could transfer that
__________________
-----------------------------------------------------
----0000---0000-----------00000-----00000----00000-
---0 ------0---0-----------0---0-----0---------0----0
--0---000--0---0-----------00000-----00000----0-----0
--0-----0--0---0-----------0----------0--------0-----0
---00000---0000-----------0----------00000----00000
Riff-Raff is offline  
Old 07-02-2005, 09:55 PM   #8 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

tribalsun just told you how to do it, without having to reinstall windows 98
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 07-02-2005, 10:12 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 52
Send a message via AIM to Riff-Raff
Default

i dont have my old Cd, wel i do but its my pc it's for that model pc and when it loads it says its not a NEC computer. I have a win 98 restor cd that dosent work, i tryed all the "98" cd's i have there is no way to bypass it?
__________________
-----------------------------------------------------
----0000---0000-----------00000-----00000----00000-
---0 ------0---0-----------0---0-----0---------0----0
--0---000--0---0-----------00000-----00000----0-----0
--0-----0--0---0-----------0----------0--------0-----0
---00000---0000-----------0----------00000----00000
Riff-Raff is offline  
Old 07-03-2005, 12:10 AM   #10 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Quote:
Originally posted by EricB
tribalsun just told you how to do it, without having to reinstall windows 98
how much did you pay for the cd?

computer factor has a regular cd for $99.00

http://www.dotdotpc.com/productpages...in-xp-home.htm
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Closed Thread

« Google Earth | ? »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.