new hardware causing OS problems. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-03-2004, 07:01 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 53
Default new hardware causing OS problems.

I recently installed a new mobo, ram, processor into my case, using my old hard and cd-rom drives. I think I managed to work past all of the hardware problems, but now my OS wont load properly. I get to the screen that asks you to pick how you want to load windows (normal, safe, last known good, etc.) and no matter which option I choose, it goes blank for a few seconds then to a blue error screen. I am running Win XP Pro. I think all of the hardware is set up okayk, since I got past all of the errors at startup, and finally got to the windows screen. I just used the hard drive 'as is' from my old system, is this perhaps the problem? any suggestions? how can i fix this? Thanks.
__________________

Nevermore is offline  
Old 06-03-2004, 07:47 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 53
Default

some hardware specs that might help: My motherboard was upgraded from an m-bit p4 board to an Asus athlon xp motherboard. i bought an amd 3000+ and new ddr 400 ram.

thank you for your help.
__________________

Nevermore is offline  
Old 06-03-2004, 09:07 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default

uhm.. backup, format, reinstall
Demalii is offline  
Old 06-03-2004, 10:40 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 189
Send a message via ICQ to RoyalW Send a message via AIM to RoyalW Send a message via Yahoo to RoyalW
Default

Yea be best to format install when adding.replacing such hardware as this to XP.
You can also run a repair install and it should work but for me, I'd feel like ive not done a clean, good job abd would prefer...

uhm.. backup, format, reinstall
__________________
Windows XP Pro 2002 (SP2)

Intel Northwood 2.4GHz
Compaq Evo D510 SFF
768MB DDR PC2100
NVIDIA TNT2 32MB
Intel 82801 (AC\'97)
C: 40GB (FAT32)
RoyalW is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.