Never ending automatic restarts - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-28-2004, 04:50 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 41
Default Never ending automatic restarts

OK I just reformatted the hard drive on my old P3 machine. Everything was working fine before then. I installed Win2k on it, restarted it, now it will automatically restart itself everytime it gets past the Win2k load screen. I have no idea why it is doing this and what I can do to fix it.

Any suggestions?
__________________

Hartman is offline  
Old 12-28-2004, 04:56 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 41
Default

No.
__________________

Hartman is offline  
Old 12-28-2004, 04:56 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 595
Send a message via AIM to Roshi229 Send a message via Yahoo to Roshi229
Default

1. learn DOS
2. boot to floppy
3. search C:\WINDOWS\system32\config\AppEvent.Evt

hmm but it's a .evt... you may have to slave the drive on another pc and find the file that way, then you can open the file in event viewer to see if there are any clues in there... but it almost sounds like a hardware issue.

1. make sure no usb devices are plugged in
2. reseat the vid card and memory
3. remove all pci cards not necesary for operation.

see if that helps.
__________________
http://www.kbdigisol.com

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search first, ask later!\"></form>
powered by emily .
Roshi229 is offline  
Old 12-28-2004, 05:03 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 595
Send a message via AIM to Roshi229 Send a message via Yahoo to Roshi229
Default

if it's not bad hardware, i'm thinking it's a driver issue
__________________
http://www.kbdigisol.com

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search first, ask later!\"></form>
powered by emily .
Roshi229 is offline  
Old 12-28-2004, 05:05 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 41
Default

I'm not sure what the heck it is. I've reformatted it before with the same components and it never did this.

The only thing I've added since is a 120gb slave drive.
Hartman is offline  
Old 12-28-2004, 05:10 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 41
Default

40gb master, 120gb slave, cd writer master, dvd player slave.
Hartman is offline  
Old 12-28-2004, 05:41 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 41
Default

Well I removed every PCI card except the vid card and disconnected the slave drive and it still does the same thing. Hopefully when I get back to school and install XP pro it will take care of whatever hardware or driver conflict I'm having.
Hartman is offline  
Old 12-28-2004, 07:01 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 41
Default

Help me out here guys.
Hartman is offline  
Old 12-28-2004, 07:09 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 595
Send a message via AIM to Roshi229 Send a message via Yahoo to Roshi229
Default

have you reseated the video card and the ram?
__________________
http://www.kbdigisol.com

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search first, ask later!\"></form>
powered by emily .
Roshi229 is offline  
Old 12-28-2004, 08:01 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 41
Default

I've reseated the ram and video card, and switched the the primary video card in the bios from PCI to AGP since it's an AGP card and still does the same thing. Frustrating!
__________________

Hartman is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.