Need Spyware Help!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-08-2004, 08:48 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 260
Default Need Spyware Help!!

Hi, I have just built a new comp and installed winxp two days ago. And I already got all the spyware and some other craps.

I installed Norton Anti Virus right after I installed XP and also I installed lavasoft adware, spybot S&D, google toolbar. But still, I keep getting all the annoying popups. Whenever I leave my computer and come back later, there will be like 6, 7 IE browsers opened with nothing in it. Also, everytime I do adware scan and spybot scan, I will always find infected parts and have to delete them. (For adware, "tracked cookies, etc". For spybot, "Advertise.com, ADIOS.com, etc"). Very very annoying.

I am planning to reinstall XP right away. But I am wondering what should I do to fix them if it happens again? And how do I prevent these shi!ts?

Thanks~
__________________

__________________
First Built Computer:
Antec Plus1080(SOHO File Server)+430w
Intel P4-3.0E 1M Cache
Asus P4P800-Dlx i865PE,800FSB Dual DDR400
WD 120G-8MB Buffer
LG 16X DVD
LG GSA4082B DVDRW 8X +/- Black
ATI Rdeon 9600XT 128M
Creative Audigy
512MB DDR PC3200
lavenderAC is offline  
Old 07-08-2004, 09:06 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,007
Default

i don't think you need to reinstall xp, but when you run spybot s&d make sure you use the immunize thing. as for the popups, i use the prog popupblock which kills all those unwanted popups. it kills the actual popup window and not just the contents of the window.
__________________

jaksback is offline  
Old 07-08-2004, 09:08 AM   #3 (permalink)
ADZ
Master Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 2,231
Send a message via Yahoo to ADZ
Default

make sure that you run the scan to download all the latest updates as well. This will ensure that you have the latest spyware definitions.
ADZ is offline  
Old 07-08-2004, 09:43 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 260
Default

Quote:
Originally posted by jaknlisa619
i don't think you need to reinstall xp, but when you run spybot s&d make sure you use the immunize thing. as for the popups, i use the prog popupblock which kills all those unwanted popups. it kills the actual popup window and not just the contents of the window.
Where can I download prog popupblock? Thanks
__________________
First Built Computer:
Antec Plus1080(SOHO File Server)+430w
Intel P4-3.0E 1M Cache
Asus P4P800-Dlx i865PE,800FSB Dual DDR400
WD 120G-8MB Buffer
LG 16X DVD
LG GSA4082B DVDRW 8X +/- Black
ATI Rdeon 9600XT 128M
Creative Audigy
512MB DDR PC3200
lavenderAC is offline  
Old 07-08-2004, 09:44 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 260
Default

Quote:
Originally posted by ADZ
make sure that you run the scan to download all the latest updates as well. This will ensure that you have the latest spyware definitions.
Run the scan? How do I do that?

Thanks
__________________
First Built Computer:
Antec Plus1080(SOHO File Server)+430w
Intel P4-3.0E 1M Cache
Asus P4P800-Dlx i865PE,800FSB Dual DDR400
WD 120G-8MB Buffer
LG 16X DVD
LG GSA4082B DVDRW 8X +/- Black
ATI Rdeon 9600XT 128M
Creative Audigy
512MB DDR PC3200
lavenderAC is offline  
Old 07-08-2004, 10:21 AM   #6 (permalink)
ADZ
Master Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 2,231
Send a message via Yahoo to ADZ
Default

for every program you have, you can download webupdates so that you have the latest definitions..look for a 'search for new updates' button (or something similar)
ADZ is offline  
Old 07-08-2004, 10:26 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 260
Default

Quote:
Originally posted by ADZ
for every program you have, you can download webupdates so that you have the latest definitions..look for a 'search for new updates' button (or something similar)
I see, can you recommend me a good browser to use? IE has been giving big headaches
__________________
First Built Computer:
Antec Plus1080(SOHO File Server)+430w
Intel P4-3.0E 1M Cache
Asus P4P800-Dlx i865PE,800FSB Dual DDR400
WD 120G-8MB Buffer
LG 16X DVD
LG GSA4082B DVDRW 8X +/- Black
ATI Rdeon 9600XT 128M
Creative Audigy
512MB DDR PC3200
lavenderAC is offline  
Old 07-08-2004, 11:51 AM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 722
Default

OK what to do is:

Turn off Windows "System Restore" before running Spybot, or Adware 6. This prevents spybot infections from restoring themselves after you "think" you have removed them.

Also if you Run -> "msconfig" and enter the "Startup" tab this gives you the option to disable all programs that you dont want to run when your OS is booted. Obviously keep your Anti-virus/Firewall software still selected. You can disable all programs from booting up within the "Startup" tab only; the other tabs are quite dangerous.
__________________
[size=0.5]Full Aluminium ThermalTake Case
Asus A7N8X-E-Deluxe
AMD Athlon XP 3200+ *400 FSB* Barton (2.2GHz)
ThermalTake Volcano 11+ Xaser Edition Air Cooling
1024MB Corsair TwinX XMS 3200 (Dual Channel 2x512) 2-3-2-6
256Mb XFX 7800 GS EXTREME
2x WD Raptors (10krpm 8MB Cache) 36.7GB using RAID -0
Video Logic SonicXplosion 5.1 Soundcard
[/size]
Kangaroo is offline  
Old 07-08-2004, 01:44 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 260
Default

How do I turnoff System Restore? Thanks
__________________
First Built Computer:
Antec Plus1080(SOHO File Server)+430w
Intel P4-3.0E 1M Cache
Asus P4P800-Dlx i865PE,800FSB Dual DDR400
WD 120G-8MB Buffer
LG 16X DVD
LG GSA4082B DVDRW 8X +/- Black
ATI Rdeon 9600XT 128M
Creative Audigy
512MB DDR PC3200
lavenderAC is offline  
Old 07-08-2004, 03:25 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 617
Default

Quote:
Originally posted by lavenderAC
How do I turnoff System Restore? Thanks
System Restore For Windows XP:

1: Right click on the My Computer icon on your desktop and select properties.
2: Click on the system restore tab.
3: Check the box that says "Turn off system restore on all drives". Click OK.
4: Click Yes when you are prompted to restart the computer
5: To re-enable System Restore, follow steps 1-3, but in step 3, click to clear the Disable System Restore check box


Lobos
__________________

__________________
AdAware | Spybot S&D 1.4 | spyware guard & spyware blaster |

How did I get infected in the first place By Tony Klein

If you use IE I suggest using thes two programs IE Hosts & IE-SPYAD


Lobos is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.