Need help setting up Windows XP - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-28-2004, 03:25 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3
Send a message via AIM to n1rsp
Unhappy Need help setting up Windows XP

Problem is my system will not let me setup Windows Xp any version or Windows 2000.I can setup Windows 98 with no problem.Even tried to upgrade from 98 to xp and will not work.
Windows will do a recycle continue.
I run a Celeron 2.2 MHZ with 512 meg DDR Ram.On a MoBoStar M266 Board.
This is same as my system which is running XP.I reformat drive do low level format also.Changed memory,CD Drive and still get the same results.System starts to copy the XP setup as far as doing the setup files then continualy recycles computer.
I even copied windows XP to the drive on another computer and I get a blue screen of death when I hook it up.
The computer does not have anything hooked to the board except my HD and CD Rom,and memory.
I also did a reset of the cmos by shorting the pins.
PLEASE I NEED HELP BADLY!!!!
Please email me if you can help at n1rsp@qsl.net
Thanks for looking
__________________

n1rsp is offline  
Old 12-28-2004, 03:57 PM   #2 (permalink)
It's all just 1s and 0s
 
office politics's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics
Default

are you able to install xp on another pc using the same cd?
__________________

office politics is offline  
Old 12-28-2004, 04:09 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 595
Send a message via AIM to Roshi229 Send a message via Yahoo to Roshi229
Default

if i read this right, you have another pc that is the same (exactly?) with XP running on it... first, and i have to ask... are you using the same XP cd to install on both pc's, second, have you tried swaping the hard drives for the install (put the new hard drive into the old working pc and install it there, then move it to the new one) this should work if the PC's are identical.
also, have you checked all your hardware/mobo/cdrom/mem ect. against the MS list of supported hardware... if it's not on the list, A: it won't work or B: you will have to have the drivers ready. let's start there.

PS we will respond on the forum so that others who may encounter similar problems can read what's posted. if you would like to be notified by email... configure email notifications. the only private conversations in email would be if you needed to tell me (so that i may help you better) that you were indeed using a pirated copy of XP, b/c then it is possible that you have the dreaded "MS lock" and would require a 3rd party app to clean the system
__________________
http://www.kbdigisol.com

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search first, ask later!\"></form>
powered by emily .
Roshi229 is offline  
Old 12-28-2004, 05:11 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3
Send a message via AIM to n1rsp
Default

Yes I am using windows XP Pro Corp which is a copy from a friend.I use it in every machine I have setup for myself and others.This computer was running for well over ayear up until I got a virus and or trojan.I had to reformat and never was able to get XP or 2000 back on said computer.
n1rsp is offline  
Old 12-28-2004, 07:22 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3
Send a message via AIM to n1rsp
Default

What is the MS Lock third party cleaner and how to use it?I will have to do what I can to get windows XP back on the computer.I am ready to make a new window in my room or use the puter for target practice.
n1rsp is offline  
Old 12-28-2004, 07:47 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 595
Send a message via AIM to Roshi229 Send a message via Yahoo to Roshi229
Default

i can't find, nor would i share if i could such a crack tool... however if you wanted to see what was available to you, you might try searching for something along those lines on google. there's bound to be 1000's of websites.
oh and you didn't say anything about a virus i don't think... lol i hope it's not in your bios! had that happen to me once... mobo was worthless after that
however, a Corp. edition would not lock you down
__________________

__________________
http://www.kbdigisol.com

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search first, ask later!\"></form>
powered by emily .
Roshi229 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.