Techist - Tech Forum

Techist - Tech Forum (http://www.techist.com/forums/)
-   Microsoft Windows and Software (http://www.techist.com/forums/f9/)
-   -   NAS missing since Win10 updates (http://www.techist.com/forums/f9/nas-missing-since-win10-updates-280298/)

Trotter 02-16-2018 05:41 PM

NAS missing since Win10 updates
 
I am seriously over Windows 10 breaking everything. First it destroyed my Homegroup (still works fine between the Win7 machines but my Win10 is SOL), and now I cannot access my NAS since the last batch of updates.

I am running Win10 Enterprise 1709 build 16299.125. My NAS is a Seagate PersonalCloud 4TB. I had not accessed it for about a week, during which my Win10 had two batches of updates. Today I go to access it and get:

"Network Error
Windows cannot access \\PERSONALCLOUD

Check the spelling of the name. Otherwise, there might be a problem with your network. To try to identify and resolve problems, click Diagnose. [Diagnose finds no problem BTW]

Error code: 0x80070035
The network path was not found."

This is the same message I get when trying to access any of the Win7 machines on my network as well.

I have rebooted everything. I have disabled the firewall as recommended by a Technet post. I have tried using a local account as recommended by another Technet post.

Ideas?

PP Mguire 02-16-2018 06:19 PM

Re: NAS missing since Win10 updates
 
Make sure the network type is set and discovery wasn't turned off. They have been fiddling with this **** in the background and it's a bit annoying.

kalju 02-16-2018 06:28 PM

Re: NAS missing since Win10 updates
 
Ask, if you have a specific problem, rather than telling only, that nothing is not working, help.
So, if you have a problem, ask and you'll get help, if there is no problem, anyone can not help You.

Trotter 02-16-2018 06:42 PM

Re: NAS missing since Win10 updates
 
Quote:

Originally Posted by PP Mguire (Post 2204229)
Make sure the network type is set and discovery wasn't turned off. They have been fiddling with this **** in the background and it's a bit annoying.

Currently set as private and discovery is still turned on.

Quote:

Originally Posted by kalju (Post 2204230)
Ask, if you have a specific problem, rather than telling only, that nothing is not working, help.
So, if you have a problem, ask and you'll get help, if there is no problem, anyone can not help You.

Mmmm... OK?

PP Mguire 02-16-2018 06:53 PM

Re: NAS missing since Win10 updates
 
I have mine set to public but certain machines still can't see my NAS. I'd try public to see if that works, if not it'll be something else.

Trotter 02-16-2018 07:35 PM

Re: NAS missing since Win10 updates
 
It can access it when set as public. Now I just have to figure out what the heck I set the username and password for the damn thing.

I frigging give up.


All times are GMT -5. The time now is 12:48 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.