my cd-rw/dvd is not working - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-27-2006, 07:31 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 29
Default my cd-rw/dvd is not working

k my cd-rw/dvd drive is not working 4 sum reason, this is the 1st time i ever had problems, each time i put in any disc it wont load it, i put in dvds,audio cds, data cds original music cds, etc and still it wont load my comp doesnt load it up, i go 2 itunes and it doesnt say cd, i go 2 windows media player and still, i put in a dvd and still, and then i tried burnind a data cd and when 2 test it on another comp, nothin showed up, im running on xp home ed. ;my cd drive has never had any problems before plz HELP ME !!!!!!!!!!!!!!!111
__________________

lilmil is offline  
Old 02-27-2006, 07:53 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 29
Default

plz any one help
__________________

lilmil is offline  
Old 02-27-2006, 07:54 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

do you see your cd drive in my computer?
__________________
Osiris is offline  
Old 02-27-2006, 08:20 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 29
Default

well like do u mean see the whole cd drive like the inside 2, cuz my i can just see the front where the tower is, my is just a standard comp
lilmil is offline  
Old 02-27-2006, 08:21 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

nonononono, go to start, my computer, do you see the cd drive?
__________________
Osiris is offline  
Old 02-27-2006, 08:23 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 29
Default

nope, thats my problem
lilmil is offline  
Old 02-27-2006, 08:24 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

1. Click Start, and then click Run.
2. In the Open box, type regedit, and then click OK.
3. Locate and then click the following registry subkey:
HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Control/Class/{4d36e965-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
4. On the File menu, click Export.
5. In the File name box, type savedkey, and then click Save.
6. Click the REG_MULTI_SZ data type UpperFilters, and then click Delete on the Edit menu. When you are prompted to confirm the deletion, click Yes.
7. Click the REG_MULTI_SZ data type LowerFilters, and then click Delete on the Edit menu. When you are prompted to confirm the deletion, click Yes.
8. Quit Registry Editor, and then restart the computer.
__________________
Osiris is offline  
Old 02-27-2006, 08:26 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 29
Default

can this mess up my comp??? im not saying ur dumb, but i just want 2 know at im doing
lilmil is offline  
Old 02-27-2006, 08:28 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

if those 2 entries are there, delete them, there not supposed to be there, if there not, then dont do anything. You can back it up also just incase, just go to files, export, name it and save it, then delete those files and reboot
__________________
Osiris is offline  
Old 02-27-2006, 08:38 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 29
Default

alright cool, but i only 1 the REG_MULTI_SZ named Upper filters, i dont see the lower filters, so do i just delete that one???????
__________________

lilmil is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.