multiple connections - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-13-2008, 10:27 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 8
Default multiple connections

Well i use my friends next door wireless internet and i was wondering how i could get multiple connections to a single server or host for things like gaming such as p2p. any suggestions?
__________________

joeeyyboyy is offline  
Old 05-13-2008, 10:47 AM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: multiple connections

Get a router. You can hook up to 4 PC's on a single router or you can get WiFi and get even more.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 05-13-2008, 01:23 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2008
Posts: 6
Default Re: multiple connections

You should be able to get multiple connections to a single host/server on a shared connection. What specifically are you having trouble with? The only issues you should have are with specific apps that might need to have certain ports forwarded.
theparadox is offline  
Old 05-13-2008, 06:42 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 8
Default Re: multiple connections

well, im playing this game called warrock, and when i play training which is by myself my gun doesnt lag, but in multi ploayer my gun does lag, and my friend has a worse pc then me and with his faster internet his gun doesnt lag, even though the rest of the game does XD. i jsut need fast transfers
joeeyyboyy is offline  
Old 05-13-2008, 07:07 PM   #5 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: multiple connections

buy him a wireless n router and get you a wireless n adapter
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 05-13-2008, 07:08 PM   #6 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: multiple connections

With that you need to know which port the game goes thru and use port forwarding.

PortForward.com - Free Help Setting up Your Router or Firewall

You will also have to make sure that the latency is low. The lower the better.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 05-13-2008, 08:36 PM   #7 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: multiple connections

it sounds like he losing speed over the long distance. wireless n give you 4x the distance, 5x the speed
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 05-13-2008, 09:23 PM   #8 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: multiple connections

I am still iffy with N cause it is not final yet. So who knows if the stuff you get now will work later...
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 05-13-2008, 09:37 PM   #9 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: multiple connections

I guess so because my wireless n card was amazing except for one thing. with it in, my capture card from my media center wouldn't function with it in. so I took it out and went back to hardwire. g wasn't fast enough for me because I'm subject to transfer 200 gigs over a network
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 05-13-2008, 09:41 PM   #10 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: multiple connections

I only want WiFi to use my Internet Tablet. Other than that my stuff is hardwired.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hosting multiple websites on a home network server Solutionit ISP and Web Hosting 10 04-13-2008 12:14 AM
Multiple Internet Connections? Heiwa Computer Networking and Internet Hardware 9 01-30-2008 10:51 PM
Case connections to mobo -- how do I do it?! So many of them! Quintox New Systems | Building and Buying 8 12-31-2007 03:56 AM
2 internet connections one computer santosh86 Computer Networking and Internet Hardware 1 09-24-2007 05:06 PM
Multiple DSL connections on one line? restule Computer Networking and Internet Hardware 4 09-01-2007 05:09 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.