Mouse locks up - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-05-2007, 09:35 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 40
Default Mouse locks up

On windows xp. Have tried mouse drivers provided and default xp drivers. Only freezes when the computer is processing heavily - in a game or when a new window pops up on IE. Its not the mouse as it happened before to an older one. Thanks
__________________

dodgyman_00 is offline  
Old 01-05-2007, 09:39 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

a few things pop to mind:

1.spyware or virus problem if that is the case run through warez monsters guide below in my sig.

2.hardware fault either CPU overheating and fan not working or something else(more difficult to find out)

3.to many processes running

I would either go into your BIOS and look for the CPU temp and fan speed and tell us what it is if you struggle to do that download everest found below in my sig. Once installed run it when in the application click the computer icon then sensor it should show you your temps.
__________________

__________________
baronvongogo is offline  
Old 01-05-2007, 10:41 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Is this a USB/PS2 mouse? Wired or wireless?
talldude123 is offline  
Old 01-06-2007, 11:57 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 40
Default thanks

I have followed the spyware removal walkthrough and although a few things were indeed removed, the problem persists. Having installed Everest i can tell you my component temperatures are as follows -

Motherboard 56oC
CPU 69oC
Hardrives 45oC

They seem high!
dodgyman_00 is offline  
Old 01-06-2007, 01:12 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

On a lot of systems, that is normal under heavy load
__________________
Osiris is offline  
Old 01-06-2007, 01:16 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 40
Default

buggery - it sounds high. I'll take another reading see if it gets higher. Otherwise, i can't think of why my mouse would lock up like it is.
dodgyman_00 is offline  
Old 01-06-2007, 01:19 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

do you have a lot of programs running in msconfig>startup
__________________
Osiris is offline  
Old 01-06-2007, 01:37 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 40
Default

nope i always keep that to a minimum, only have 4 icons in my task bar too.
dodgyman_00 is offline  
Old 01-06-2007, 01:43 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

when did this start? Did you install anything? or did it just happen when your pc is under load? how much ram you got?
__________________
Osiris is offline  
Old 01-06-2007, 01:55 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 40
Default

about 3 weeks ago. Thought it may havbe been connected to the ATI omega drivesr that i installed but have since reverted back to the originals to no effect. I have 1 gig of ram and it only happens really in games, sometimes under heavy load in windows too. Its like the mouse falls asleep for a moment but everything else continues.
__________________

dodgyman_00 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.