Monitor/Virus Software - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-13-2007, 12:42 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 98
Default Monitor/Virus Software

Hey all,

I have a strange problem that I've not encountered before. Everytime I boot into windows my monitor shuts off onto standby, but the computer carries on, (i can hear the windows startup noise when I blindly login).

I cannot use safemode either for it does the same thing, I can only get on in VGA mode.

Also, I thought it was a virus due to some virus exe's on my startup list. But my virus software stopped working, then every piece of virus software I try to install (mcafee, bitdefender, avgfree) has an error during the install. USually saying 'file X cannot be written, make sure you have access'.

I'm using windows xp pro
Athlon AMD 64
Geforce mx440

Thanks peeps,
Gaz
__________________

Greencow_555 is offline  
Old 02-13-2007, 01:28 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 501
Default

Reset the CMOS, then boot up. See if that will help you any.
__________________

__Camouflage__ is offline  
Old 02-13-2007, 03:05 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 98
Default

No, that didn't work, not sure how it would.

The computer started to get the blue screen of death everytime it booted up after I finally got Avast! to install.

I also keep getting a 'language installation pack' window popping up.
Greencow_555 is offline  
Old 02-13-2007, 04:22 AM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Check your BIOS and make sure you ahve the onboard Video turned off. I am guessing that the GeForce 440 is a added card. If it is this should solve it. If it isnt added but a part of your mobo then make sure the onboard video is turned on in the BIOS.

Other than that if you get the monitor problem solved boot into safe mode and have your virus software run a scan to get rid of the virus.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 02-13-2007, 06:52 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 501
Default

Try installing new video card drivers when you get into a loaded desktop too...
__Camouflage__ is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.