Modem/Router Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-07-2003, 04:29 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2003
Posts: 8
Unhappy Modem/Router Problem

Hi all.

I have a Linksys Modem/Router which I've been using in my home network for the past 3 or 4 months.

All of a sudden it has just stopped working. This is weird cos I've been using it for 4 months with no problems and all of a sudden it just stopped working.

It's not even as if I changed anything, I was just browsing the net when everything came to a halt.

I'm using Win XP. Any ideas?

integra is offline  
Old 12-07-2003, 05:56 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2003
Posts: 17


I do not think it is more of a problem with your o.s. or the modem itself. It maybe because of sudden shock of electricity. Usually modem goes down pretty quickly.

If you still have the warrenty. I strongly suggest you to change your modem. It is also good not to use your modem during any bad weathers, etc..

Hope that helps.

tpark is offline  
Old 12-07-2003, 06:55 PM   #3 (permalink)
HONK if you route packets
mikesgroovin's Avatar
Join Date: Sep 2003
Location: MD
Posts: 4,715

Wait though....a few questions...
When you say modem/router, what make/model are you referring to?
Cable or DSL?
Is it not turning on? Is it turning on but not functioning properly?

mikesgroovin is offline  
Old 12-07-2003, 09:08 PM   #4 (permalink)
True Techie
Join Date: May 2003
Posts: 221

Try powering id down for about 1 minute then power up again.
mobo is offline  
Old 12-07-2003, 10:22 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937

a power supply on a machine on my network burnt out card and messed up our dsl modem. i had to call up verizon tech support who treated my like a complete moron until finally they got a techie to reset our connection.

it seems the power supply made the connection at the isp end go out of synch with our end. stupid verizon tech support... and the whole time they were yelling at me through the troubleshooting. i have been traumatized for life.
ekÆsine is offline  
Old 12-08-2003, 08:39 AM   #6 (permalink)
Super Techie
Join Date: Dec 2003
Posts: 434

I recommend unpluging the power from the wall and leave it for 2 min, if you have a switch or internet modem, unplug those too, wait 2 min and plug the router back in, then the switch, then the internet. Like someone else posted, it just may be out of sync because of interference fomr someones cell phone, or wheather, or anything.

I agrue with people.|
digital_darknes is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:16 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.