Missing operating system - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-05-2005, 10:29 PM   #21 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 262
Send a message via AIM to PC Man Brian
Default

Don't mention it.
__________________

__________________
PC Man Brian is offline  
Old 07-06-2005, 12:21 PM   #22 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 13
Default

I got an idea! How about sending the pictures (I got a digital camera and tooka picture already) of the screen (blue one described in my first posting) by e-mail to anybody who would like to help me and see if you know what to select from there. The bootable CD that I'm using (windows ME) was given to me by the original owner and he created that CD especially for this computer that I'm trying to fix (he knows a lot about computers, but unfortunately I cannot contact him!). You can send me an e-mail to soyescobar@hotmail.com if any of you would like to take a look. Let me know here if you sent me an e-mail.
__________________

soyescobar is offline  
Old 07-06-2005, 12:25 PM   #23 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 262
Send a message via AIM to PC Man Brian
Default

My E-Mail is

rogdude89@yahoo.com
__________________
PC Man Brian is offline  
Old 07-06-2005, 12:34 PM   #24 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 13
Default

Picture0001 appears when I turn on the computer with the bootable CD inside. That choice was already selected so I didn't do anything. That screen dissapears and the blue one appears (pic0005).
soyescobar is offline  
Old 07-06-2005, 12:35 PM   #25 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 6
Default

you could send me the pic, i would like to take a look at the screen.

my email is: jeff.hansma@gmail.com
KillerofSouls is offline  
Old 07-06-2005, 02:00 PM   #26 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Send me one...
__________________
Osiris is offline  
Old 07-11-2005, 12:18 AM   #27 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 13
Default

Hello,
I just wanted to keep you updated of what happened with the problem that I had. It turned out that on some old IBMs, the Recovery works only if the hard drive partition is Fat16. Previously Windows 2000 was installed in the computer, so I'm not sure if FAT32 was the drive's partition or NTFS. So, I used Fdisk to delete all the existing partitions and recreate a primary Fat16 partition to allow the Recovery CD to work.
Now, the computer works, I was able to use the Recovery CD, but I have a doubt, and it goes like this: I created a 2GB primary partition (FAT16) in order for the Recovery CD to work, and now that the computer is working I checked in the system information and I see that the HDD is only 2GB, and now there are only 291MB unused, but I know that the computer has a 20GB HDD (I should be able to see the whole thing, right?). Did I do something wrong with the partitions?
Thanks a lot for any help.
__________________

soyescobar is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.