minor loading problems.. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-19-2006, 09:13 AM   #1 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default minor loading problems..

hello

i run windows xp pro, and my system specs are in my sig.

i have a problem when my computer turns on... windows xp loads, then the background picture appears.. then a looong pause before the icons/start menu appear.. this long pause is relatively new... why would it do that? this is pretty much before anything loads..


and also, when i turn on my comp, a box appears where i have to enter my password.. i don't have a pass so i just push ok right away.. how do i get rid of that box? i don't want it to pop up anymore.. when i start up my comp i want it to load everything up w/o me having to come back and press ok. there is only 1 account.. and thats mine..

thx for your help
__________________

__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 07-19-2006, 01:24 PM   #2 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Is password prompt for a network drive reconnection? Or for you local account logon?


The long pause while loading your local profile can be attributed to many many things.. ex : Tons of Favorites/Network Drives/Processes loading ... etc


When did this start happening? Did you install or uninstall anything new before this started happening?

Have you recreated your local profile?
__________________

__________________
brady is offline  
Old 07-19-2006, 03:13 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Location: uk
Posts: 2,417
Default

somtimes i get a pause before my icons come on screen but even with a pause the start up time is good so i havent bothered to worry about it
jonny_uk is offline  
Old 07-19-2006, 07:27 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

the password prompt is for the local account logon. there is no password.. all i gotta do is press ok. but its still annoying...

recreated my local profile? nope...

i don't recall installing anything new... maybe i should just start uninstalling stuff... hehe..
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 07-19-2006, 07:33 PM   #5 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default


Auto Login :

From : Runline

Type : control userpasswords2

From : Advanced Tab / Uncheck "Secure Logon"

__________________
brady is offline  
Old 07-19-2006, 07:36 PM   #6 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

If you want... Download and Install HighJackThis.exe

Post the Log in a reply and I'll look through it for you.
__________________
brady is offline  
Old 07-19-2006, 08:09 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

hehe thx a lot that really helped!

here's the hijack this log..

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 6:19:15 PM, on 7/19/2006
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Nero\Nero 7\InCD\InCDsrv.exe
C:\WINDOWS\system32\brsvc01a.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\system32\brss01a.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
C:\WINDOWS\system32\Brmfrmps.exe
C:\WINDOWS\System32\CTsvcCDA.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7Debug\mdm.exe
C:\Program Files\Cheetah Burner\Cheetah CD Burner\NMSAccess.exe
C:\Program Files\NVIDIA Corporation\nTune\nTuneService.exe
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindService.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Creative\SBAudigy2\Surround Mixer\CTSysVol.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe
C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\type32.exe
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE
C:\Program Files\Athan\Athan.exe
C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\PROGRA~1\Yahoo!\MESSEN~1\ymsgr_tray.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Documents and Settings\Ali\Desktop\hijackthis\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.yahoo.com/
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O4 - HKLM\..\Run: [CTSysVol] C:\Program Files\Creative\SBAudigy2\Surround Mixer\CTSysVol.exe /r
O4 - HKLM\..\Run: [SBDrvDet] C:\Program Files\Creative\SB Drive Det\SBDrvDet.exe /r
O4 - HKLM\..\Run: [UpdReg] C:\WINDOWS\UpdReg.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 - HKLM\..\Run: [AVG7_CC] C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe /STARTUP
O4 - HKLM\..\Run: [AVG7_EMC] C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe
O4 - HKLM\..\Run: [type32] "C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\type32.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [NVIDIA nTune] "C:\Program Files\NVIDIA Corporation\nTune\\nTune.exe" clear
O4 - HKLM\..\Run: [Athan] C:\Program Files\Athan\Athan.exe
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [TkBellExe] "C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe" -osboot
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Yahoo! Pager] "C:\PROGRA~1\Yahoo!\MESSEN~1\YAHOOM~1.EXE" -quiet
O4 - Global Startup: Logitech Desktop Messenger.lnk = C:\Program Files\Logitech\Desktop Messenger\8876480\Program\LDMConf.exe
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_04\bin\npjpi150_04.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_04\bin\npjpi150_04.dll
O9 - Extra button: Yahoo! Messenger - {E5D12C4E-7B4F-11D3-B5C9-0050045C3C96} - C:\Program Files\Yahoo!\Messenger\YahooMessenger.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Yahoo! Messenger - {E5D12C4E-7B4F-11D3-B5C9-0050045C3C96} - C:\Program Files\Yahoo!\Messenger\YahooMessenger.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O16 - DPF: {14B87622-7E19-4EA8-93B3-97215F77A6BC} (MessengerStatsClient Class) - http://messenger.zone.msn.com/binary...t.cab31267.cab
O16 - DPF: {2917297F-F02B-4B9D-81DF-494B6333150B} (Minesweeper Flags Class) - http://messenger.zone.msn.com/binary...r.cab31267.cab
O16 - DPF: {4F1E5B1A-2A80-42CA-8532-2D05CB959537} (MSN Photo Upload Tool) - http://by106fd.bay106.hotmail.msn.co...s/MsnPUpld.cab
O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://update.microsoft.com/windowsu...?1124995950421
O16 - DPF: {6A060448-60F9-11D5-A6CD-0002B31F7455} (ExentInf Class) - http://us.games2.yimg.com/download.g...tl_0_0_0_1.ocx
O16 - DPF: {8E0D4DE5-3180-4024-A327-4DFAD1796A8D} (MessengerStatsClient Class) - http://messenger.zone.msn.com/binary...t.cab31267.cab
O16 - DPF: {B38870E4-7ECB-40DA-8C6A-595F0A5519FF} (MsnMessengerSetupDownloadControl Class) - http://messenger.msn.com/download/Ms...Downloader.cab
O16 - DPF: {B8BE5E93-A60C-4D26-A2DC-220313175592} (ZoneIntro Class) - http://messenger.zone.msn.com/binary...o.cab32846.cab
O16 - DPF: {E36C5562-C4E0-4220-BCB2-1C671E3A5916} (Seagate SeaTools English Online) - http://www.seagate.com/support/disc/...npseatools.cab
O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - "C:\PROGRA~1\MSNMES~1\msgrapp.dll" (file missing)
O23 - Service: AVG7 Alert Manager Server (Avg7Alrt) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
O23 - Service: AVG7 Update Service (Avg7UpdSvc) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
O23 - Service: Brother Popup Suspend service for Resource manager (brmfrmps) - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\Brmfrmps.exe" -service (file missing)
O23 - Service: BrSplService (Brother XP spl Service) - brother Industries Ltd - C:\WINDOWS\system32\brsvc01a.exe
O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - C:\WINDOWS\System32\CTsvcCDA.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\1050\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: InCD Helper (InCDsrv) - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero 7\InCD\InCDsrv.exe
O23 - Service: NMSAccess - Unknown owner - C:\Program Files\Cheetah Burner\Cheetah CD Burner\NMSAccess.exe
O23 - Service: nTune Service (nTuneService) - NVIDIA - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\nTune\nTuneService.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
O23 - Service: StarWind iSCSI Service (StarWindService) - Rocket Division Software - C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindService.exe
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 07-19-2006, 08:16 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

actually.. maybe its better i do it after a fresh restart?

edit: ok i changed it..


anyways.. so that whole logon thing that i did.. whenever my comp starts it goes into a different account named "administrator" .. and i thought i was the only admin.. and it won't let me delete that other one.. how can i make it so that my profile loads and not the admin one? (i'm admin as well..)
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 07-20-2006, 07:57 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

hehe i guess you forgot?

or should i move this to the virus/spyware forum?

... although that wasn't my initial intent on this thread..
__________________

__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.