Microsofts sick joke - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-18-2005, 05:43 PM   #11 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

People are so open about cracking now a days.



Anyways What versions are affected by this.

OEM and what else? I can't say I've noticed it on Corporate Licences (school). They always use their same key when restoring backups. And my MSDN and my old MSDN-AA keys never had this problem. Seems all MSDN varients are safe but I've never tested it on my old OEM CD key.
__________________

__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 10-18-2005, 05:55 PM   #12 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Corp (Volume License) does not require an activation which is why it fails the Genuine Advantage Program when performing updates. (Like there is no EASY way around that, but thats not the point.)
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 10-18-2005, 05:58 PM   #13 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Quote:
Corp (Volume License) does not require an activation which is why it fails the Genuine Advantage Program when performing updates.


I have had my corp. OS since xp came out and have never had any problems with it. All updated all working fine.
__________________
brady is offline  
Old 10-18-2005, 06:53 PM   #14 (permalink)
Monster Techie
 
GrimReaper23's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fort Gordon
Posts: 1,912
Send a message via Yahoo to GrimReaper23
Default

well that happened to me too but also if you do call them and say that you haven't installed it on another computer but you have will it still work on the other computer?
__________________
GrimReaper23 is offline  
Old 10-18-2005, 07:12 PM   #15 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

No...... Or at least it isn't supposed to


You send used your key on two different Hardware profiles and that makes MS think it's bootlegged.
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 10-18-2005, 10:38 PM   #16 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 189
Send a message via AIM to TSXmike
Default

Quote:
Originally posted by SHAWN
Corp (Volume License) does not require an activation which is why it fails the Genuine Advantage Program when performing updates. (Like there is no EASY way around that, but thats not the point.)
__________________
******************************
Abit AN8 32x
Athlon 64 3500+
eVGA 7900gto (x2)
kingston DDR400 512x2
WD 300gb + WD 120gb
Antec Neo HE 550w
win xp pro
******************************
TSXmike is offline  
Old 10-18-2005, 11:01 PM   #17 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Quote:
Originally posted by SHAWN
Corp (Volume License) does not require an activation which is why it fails the Genuine Advantage Program when performing updates. (Like there is no EASY way around that, but thats not the point.)
Does it actually fail it or does it see that its a legit key but a volume license which is required to be installed on many systems within a company? I dont beleive it fails...
__________________
Osiris is offline  
Old 10-18-2005, 11:05 PM   #18 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

My corp edition never failed the Genuine Advantage program.
Win2kpatcher is offline  
Old 10-18-2005, 11:08 PM   #19 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Same here thats why I dont beleive it.

After you have installed the new Windows Genuine Advantage ActiveX control in Internet Explorer select "Tools", "Manage Add-ons".



This will bring up the Manage Add-Ons window to allow you to enable or disable any installed module. You have two options to view the modules: Add-ons that currently loaded by Internet Explorer and Add-ons that have been used by Internet Explorer. Select which ever one lists "Windows Genuine Advantage".



Click on "Windows Genuine Advantage" to select it and then click Disable. This will allow you to fully access Windows Update without Microsoft invading your privacy.

Also, the whole deal boils down to one dll file in windows/system32: LegitCheckControl.dll.
__________________
Osiris is offline  
Old 10-18-2005, 11:09 PM   #20 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Before pressing 'Custom' or 'Express' buttons paste this text to the address bar and press enter:
javascript:void(window.g_sDisableWGACheck='all')

It turns off the trigger for the key check.
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.