Microsoft claims my OEM Windows is Invalid (HELP!) - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-25-2006, 07:04 PM   #11 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 48
Send a message via AIM to VarLordahl
Default

Quote:
Originally posted by tommyboy123x
with OEM software, three times is the limit... i've found this with personal experience.

go run:

%systemroot%\oobe\msoobe.exe /a

and then use the activation thing. Also, you MIGHT have to navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\Cu rrent Version\WPAEvents in regedit (start>run>regedit), and change ONE or more of the values in that string (OOBETimer). Only do this if you cannot get the little "lets activate windows" message

then call them, and activate windows... the machine will guide you through it, then say it cannot activate windows, then you will talk to someone from india, who will ask you to read the numbers again, and explain yourself, and then wham bam thank you ma'am, your good to go

OK, still not getting it.

when I type in teh run string, it says my machine has already been activated.

I changed a couple random values in teh OOBETimer string, and nothing has happened.

Who do I call?
__________________

__________________
AMD 3800+ X2
2GB PC3200 ABIT ram
250GB WD Caviar SATA 300
ASUS A8N-E
XFX Geforce 6800xt
Acer 20.1 inch Widescreen LCD
VarLordahl is offline  
Old 05-25-2006, 07:26 PM   #12 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 48
Send a message via AIM to VarLordahl
Default

Quote:
Originally posted by VarLordahl
OK, still not getting it.

when I type in teh run string, it says my machine has already been activated.

I changed a couple random values in teh OOBETimer string, and nothing has happened.

Who do I call?
OK, Now I'm getting annoyed.

I even registered the computer with Microsoft thinking that would help. Nothing.

So I type in my product number on microsoft's site for support. Because it is a Toshiba-based software set that Windows is embedded in for my computer, they referred me to Toshiba's customer service.

Call them. Spend 15 minutes giving them every conceivable bit of information. They then tell me it will be $35 to hear my problem.

Hang up.


So now what?
__________________

__________________
AMD 3800+ X2
2GB PC3200 ABIT ram
250GB WD Caviar SATA 300
ASUS A8N-E
XFX Geforce 6800xt
Acer 20.1 inch Widescreen LCD
VarLordahl is offline  
Old 05-25-2006, 11:46 PM   #13 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

I have legit versions, so I don't know if it actually works

Code:
Remove WGA Notifications
Category 》Software 
Windows Genuine Advantage (WGA) is used for months. It never bothered users even you use a pirate windows xp.
Microsoft decided to make the persons, who using pirate copy or not, crazy and test the capacity of telephone support in April 2006.

If the windows is not genuine copy, the following WGA notifications will display as below:

Logon Screen banner text in the right low corner.


Logon notification


After you log on to a non-genuine copy of Windows XP, 

you receive a balloon notification message in the notification area that is specific to the validation failure. You can click the balloon notification or the notification area icon to open the Windows Genuine Advantage Validation Failure Web page. 

Balloon notification


There are some tips to remove these painful notifications.

Step 1:
Boot your PC by Windows xp PE, or safe mode.
Updated on May 11, 2006
Some times, you can not finish the following steps in the Safe Mode. Now you have to get a Windows XP PE disk, or boot in DOS mode, If your system installed as FAT/FAT32 partition. You can even use a Linux live disk.
To get a Windows XP PE disk, go to Emule to search it and download.
Or use a Bart's PE cd instead, Make Bart's PE Boot Disk.
To get a Dos boot disk, you can make it from your other Windows 98 PC or ask your friends.
To get a Linux live version, try Ubuntu, which is my favorite Linux distribution.

Step 2:
Delete 3 files in the c:\windows\system32\
Wgatray.exe
Wgalogon.dll
Spmsg.dll

Step 3:
Create 3 files with text editor named as above.

Step 4:
Make these 3 files readonly.

Then reboot to normal mode.

All done.
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 05-26-2006, 12:59 AM   #14 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 48
Send a message via AIM to VarLordahl
Default

Quote:
Originally posted by EricB
I have legit versions, so I don't know if it actually works

Code:
Remove WGA Notifications
Category 》Software 
Windows Genuine Advantage (WGA) is used for months. It never bothered users even you use a pirate windows xp.
Microsoft decided to make the persons, who using pirate copy or not, crazy and test the capacity of telephone support in April 2006.

If the windows is not genuine copy, the following WGA notifications will display as below:

Logon Screen banner text in the right low corner.


Logon notification


After you log on to a non-genuine copy of Windows XP, 

you receive a balloon notification message in the notification area that is specific to the validation failure. You can click the balloon notification or the notification area icon to open the Windows Genuine Advantage Validation Failure Web page. 

Balloon notification


There are some tips to remove these painful notifications.

Step 1:
Boot your PC by Windows xp PE, or safe mode.
Updated on May 11, 2006
Some times, you can not finish the following steps in the Safe Mode. Now you have to get a Windows XP PE disk, or boot in DOS mode, If your system installed as FAT/FAT32 partition. You can even use a Linux live disk.
To get a Windows XP PE disk, go to Emule to search it and download.
Or use a Bart's PE cd instead, Make Bart's PE Boot Disk.
To get a Dos boot disk, you can make it from your other Windows 98 PC or ask your friends.
To get a Linux live version, try Ubuntu, which is my favorite Linux distribution.

Step 2:
Delete 3 files in the c:\windows\system32\
Wgatray.exe
Wgalogon.dll
Spmsg.dll

Step 3:
Create 3 files with text editor named as above.

Step 4:
Make these 3 files readonly.

Then reboot to normal mode.

All done.
I appreciate it, but it's not the notifications I care about. I just want service packs 1 and 2 and all the security updates - which I can't get.
__________________
AMD 3800+ X2
2GB PC3200 ABIT ram
250GB WD Caviar SATA 300
ASUS A8N-E
XFX Geforce 6800xt
Acer 20.1 inch Widescreen LCD
VarLordahl is offline  
Old 05-26-2006, 01:01 AM   #15 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 48
Send a message via AIM to VarLordahl
Default

Also, just to double-check, I just re-formatted the computer again. Same issues. Grrrrr.
__________________
AMD 3800+ X2
2GB PC3200 ABIT ram
250GB WD Caviar SATA 300
ASUS A8N-E
XFX Geforce 6800xt
Acer 20.1 inch Widescreen LCD
VarLordahl is offline  
Old 05-26-2006, 08:37 AM   #16 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

get sp2 off of the net. download autostreamer (google it), then slipstreamem sp2 onto your xp disc. it will rip an iso file unto your hdd, that you can burn to cd
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 05-26-2006, 10:04 AM   #17 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Location: Rochestor, NY
Posts: 102
Default

This happens to me too, but how can you download the other updates from Windows Update?
Jordan Pardy is offline  
Old 05-26-2006, 11:26 AM   #18 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

MS support will direct you to here: http://www.microsoft.com/genuine/diag/

It doesn't work, and I am confused by the tech support. I am not going to risk being charged £200 + vat to waste 30 mins of my time.
__________________

__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.