MCE 2005 Starts to play tv then freezes - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-05-2006, 12:36 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 118
Default MCE 2005 Starts to play tv then freezes

I loaded MCE2005 on my Dell Dem 4700, a Hauppage WinTV-PVR 250, at first I got a decoder error, so I loaded PureVideo Decoder and now I get viedo and sound for about.... 3 seconds then it freezes... Anybody have any ideas for me
__________________

__________________
DFI \"LANPARTY UT nF3 250Gb\" NVIDIA nForce3 250GB chipset
AMD Athlon 64 3700+
Thermaltake Fanless 103 Heatpipe Cooler \"CL-P0019\" (NOW IT\'S GOT A FAN ON IT)
Arctic Silver 5 (to bond�em)
ULTRA X-Connect 500 Watt Modular ATX Power Supply
PNY Vertro GeForce 6800GT
1GB DDR333
Antec P-160
120mm Vantec SF12025L Double Ball Bearing Stealth Case Fans in front and back
Gamer_RPK is offline  
Old 02-05-2006, 12:47 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

How fast is the proc? Is it atlreast 1.2 ghz?
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 02-05-2006, 12:50 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 118
Default

P4 3.19 Dual Core
512MB DDR2 400
HD0 40GB (35 Free)
HD1 300GB (200 Free)
__________________
DFI \"LANPARTY UT nF3 250Gb\" NVIDIA nForce3 250GB chipset
AMD Athlon 64 3700+
Thermaltake Fanless 103 Heatpipe Cooler \"CL-P0019\" (NOW IT\'S GOT A FAN ON IT)
Arctic Silver 5 (to bond�em)
ULTRA X-Connect 500 Watt Modular ATX Power Supply
PNY Vertro GeForce 6800GT
1GB DDR333
Antec P-160
120mm Vantec SF12025L Double Ball Bearing Stealth Case Fans in front and back
Gamer_RPK is offline  
Old 02-05-2006, 12:52 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

run that and tell me what it says.......
__________________
Osiris is offline  
Old 02-05-2006, 01:01 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 118
Default

here's a screen shot
Attached Images
File Type: jpg decchecksetup01.jpg (35.4 KB, 73 views)
__________________
DFI \"LANPARTY UT nF3 250Gb\" NVIDIA nForce3 250GB chipset
AMD Athlon 64 3700+
Thermaltake Fanless 103 Heatpipe Cooler \"CL-P0019\" (NOW IT\'S GOT A FAN ON IT)
Arctic Silver 5 (to bond�em)
ULTRA X-Connect 500 Watt Modular ATX Power Supply
PNY Vertro GeForce 6800GT
1GB DDR333
Antec P-160
120mm Vantec SF12025L Double Ball Bearing Stealth Case Fans in front and back
Gamer_RPK is offline  
Old 02-05-2006, 01:07 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

click on check for update on the bottom 2
__________________
Osiris is offline  
Old 02-05-2006, 01:10 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

You can also try this:

http://www.nvidia.com/object/dvd_decoder.html
__________________
Osiris is offline  
Old 02-05-2006, 01:11 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

The first nvidia coder should be 4.00.29 or higher I beleive.
__________________
Osiris is offline  
Old 02-05-2006, 01:22 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 118
Default

ya, the first update brings me to Intervideo's site, and I can't find anything there, and the last one doesn't have the update option, it's greyed out. right now I've got the lastest ver of purevideo installed, I loaded it yesterday.
__________________
DFI \"LANPARTY UT nF3 250Gb\" NVIDIA nForce3 250GB chipset
AMD Athlon 64 3700+
Thermaltake Fanless 103 Heatpipe Cooler \"CL-P0019\" (NOW IT\'S GOT A FAN ON IT)
Arctic Silver 5 (to bond�em)
ULTRA X-Connect 500 Watt Modular ATX Power Supply
PNY Vertro GeForce 6800GT
1GB DDR333
Antec P-160
120mm Vantec SF12025L Double Ball Bearing Stealth Case Fans in front and back
Gamer_RPK is offline  
Old 02-05-2006, 01:24 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 118
Default

I'll check back in a few hours, I've got to go
__________________

__________________
DFI \"LANPARTY UT nF3 250Gb\" NVIDIA nForce3 250GB chipset
AMD Athlon 64 3700+
Thermaltake Fanless 103 Heatpipe Cooler \"CL-P0019\" (NOW IT\'S GOT A FAN ON IT)
Arctic Silver 5 (to bond�em)
ULTRA X-Connect 500 Watt Modular ATX Power Supply
PNY Vertro GeForce 6800GT
1GB DDR333
Antec P-160
120mm Vantec SF12025L Double Ball Bearing Stealth Case Fans in front and back
Gamer_RPK is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.