Mandrake Linux Finely - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-27-2003, 02:56 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default Mandrake Linux Finely

I finely got mandrake linux 9,1 to install and now what.Ive got most of my things working.Printer, vid card,cable modem,I know it will take a while to get used to but what im having a problem with is my sound.I have a msi kt4 ultra with on board sound.And cant find any drivers in the mandrake setup files.I know from scanning the forum that some of you are linux freaks so thought this would be a good place to ask for guidence.where can I go to get drivers for things like sound,printers,video updates ect.ect.ect. Any help would be appreciated. Thanks Pat S.
__________________

sPlAtOiD is offline  
Old 04-28-2003, 02:56 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,364
Send a message via AIM to shan
Default

Here's one link you could try. I didn't see your card on there but sometimes different cards run the same chipsets, so you could download it and see if it detects anything.

http://opensound.com/osshw.html
__________________

__________________
<center><h2><font color=\"red\">C:\\ Is the root of all evil</font></h2>
<hr width=\"50%\">
phiber@sysdum.com
spam this account, it's fun.
shan is offline  
Old 04-28-2003, 10:08 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default Thanks Shan

Thanks for the link. Ive found some other links also but everything helps.Talk about different.I cant seem to install anything like wine or nvidia drivers for linux or anything. But in time Ill have it down.Thanks again Pat S.
sPlAtOiD is offline  
Old 04-28-2003, 12:29 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 73
Send a message via AIM to h4x0r
Default

Getting Sound to work in Linux is pain. I got Mandrake 9.0 (DOwnloading 9.1 currently). Anyway, if u have on board, it will be a extremely hard thing to get it working. Just try going to the sound settings and chaning around (Threaded sound, ALSA and stuff) Good luck
h4x0r is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.