making an hard drive image? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-13-2005, 02:20 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default making an hard drive image?

i have heard that you can burn an image onto a disk then format your hard drive put the cd in and it will restore the settings you put onto the disk back on the computer

is this true?
__________________

__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 04-13-2005, 02:45 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

Yes. Drive Image and Ghost both offer ways of doing this. There a many others too.
__________________

Inaris is offline  
Old 04-13-2005, 02:46 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

can u send me a link on how to do it or a program that will do it

nero has an iso burner is that the same thing as an image?
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 04-13-2005, 02:48 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

no. An image is a bit level copy of your hard drive. I guess you could call an ISO an image, as it's the same thing, but it's not in this context.
www.symantec.com
go there and look at the informaiton on Ghost. It's pretty straight forward.
I don't use drive image, but others do so maybe they can give you a link. I'm a ghost person.
Inaris is offline  
Old 04-13-2005, 02:51 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

k thanx for your help
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 04-13-2005, 04:43 PM   #6 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

I recommend PowerQuest Drive Image or PowerQuest V2i Protector 2.0. I did not use the Symantec releases yet. Search google. I don't have a link.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.