LSA shell errors // Sasser Worm // Please help - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-22-2004, 04:56 PM   #11 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 226
Default

As I have said before, I replaced the hard drive due to a harddrive failure. This was the one and only harddrive in the computer.

I installed the new harddrive and reinstalled windows.

The computer was disconnected from the internet for the first two hours while installing the McAfee Firewall, McAfee antivirus and spybot, no signs of the sasser worm were evident.

After the firewall was installed and properly configured, the computer was plugged back to the internet. No emails were openned, the access that was attempted was the Microsoft Updates. In the middle of the download for service pack one, the sasser worm came up again (the firewall was unable to block it).

I reinstalled windows again, but with a different type of firewall and antivirus. Once with Norton, again with OutPost. There was the same result.

Any suggestions before I pay the fee for Microsoft to send me the service packs on disc? And will the service packs even solve the problem?
__________________

KornNut is offline  
Old 11-22-2004, 08:07 PM   #12 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default

no, since the virus is already there, a service pack is only preventative. anyways, you can get service packs for free anyways, i don't know how you could get em over to his comp though. sorry.
__________________

__________________
ohGrFreak is offline  
Old 11-22-2004, 10:37 PM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 226
Default

In response to ohGrFreak,

I have already reinstalled windows numerous times, I am willing to do it once more. With the service packs, I will be able to reinstall windows and immediatly install the service packs without an internet connection before I get hit by the sasser worm.
KornNut is offline  
Old 11-23-2004, 05:56 AM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes
Default

KornNut,

Download the patch file[ sasser patch from MS site ] from another system , then copy the patches and apply them in your system. Before applying patches, clean your system using an AV .[ or you can download sasser removal tool [ from another system] and run it in yours. ]

intercodes is offline  
Old 11-23-2004, 06:03 AM   #15 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

What's your internet connection? Cable/ADSL?

Download the 2 files, unplug your network cable/modem/LAN..everything.

Run the 2 files (symantec fix + MS kbxxxxx Patch)
Reboot

re-connect to your internet.


(you probably already tried all this, but just to make sure)
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.