Lot's of 64 bit CPU's being built, but.... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-04-2005, 03:36 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 813
Default Lot's of 64 bit CPU's being built, but....

Every other post I read, somebody has an AMD Athlon 64 bit processor. My question is this, does everybody also have Windows XP X64? I mean to really get a performance boost out of these processors, you need to have a 64 bit OS.

And what about gamers? Even if you have X64, are your FPS really that much better, because these games aren't built on 64 bit architecture?
__________________

__________________
Associates Degree in IS

A+ Certified

Studying for Network+
BASSMASTER is offline  
Old 08-04-2005, 03:50 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706
Default

ooo... I like this topic ~subscribeing~
__________________

Juice Daddy is offline  
Old 08-04-2005, 04:08 PM   #3 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Windows Vista is 64bit and coming out in 2006. Processor companys are preparing for it. 64bit is the future in computing.
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 08-04-2005, 04:12 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 813
Default

Quote:
Originally posted by SHAWN
Windows Vista is 64bit and coming out in 2006. Processor companys are preparing for it. 64bit is the future in computing.
I know it's the future, but I'm talking about the people that have 64 bit processors right now. Are they all running xp64?
__________________
Associates Degree in IS

A+ Certified

Studying for Network+
BASSMASTER is offline  
Old 08-04-2005, 04:14 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 432
Default

I don't have an AMD 64 Bit myself but I do know that Far Cry released a free 64 Bit upgrade for those that bought the original 32 Bit game.

AMD64 version of Far Cry

I do agree that I see many people boast of their 64 Bit rigs but continue to use a 32 Bit OS. At the very least, they could partition a drive and install a 64 Bit Linux distro.
tribalsun is offline  
Old 08-04-2005, 04:23 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706
Default

correct me if I'm wrong, but didn't microsoft say something about people being able to extchange their 32-bit xp cd for a x64 cd no charge?
Juice Daddy is offline  
Old 08-04-2005, 06:30 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 530
Send a message via AIM to TheHeadFL
Default

Running XP x64 right now, see sig.
__________________
Desktop machine: 2 x Opteron 246, Asus K8N-DL, 2GB PC3200 ECC Reg., XFX GeForce 6600GT, 74gb WD Raptor, 2 x 19\" LCDs, Windows XP x64
Server machine: Intel P4 3.0GHz 2MB EM64T, ECS i865pe, 1GB PC3200, 36gb WD Raptor, Windows Server 2003
Laptop: Dell Inspiron 9100 (Intel P4 3.2GHz 1MB Prescott, i865pe, 512MB PC3200, Mobility Radeon 9700, DVD+R/DL Burner), Windows XP
Linux: P3 450Mhz, 386MB ram, Slackware 10.1 (Running mySQL/Apache)
TheHeadFL is offline  
Old 08-04-2005, 06:41 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 107
Default

i have x64, only costs shipping to get it, then you have to find 64 bit drivers that are good for all your hardware, thats the hard part for most i think
personally the only real use that makes it worth having is Farcry using the 64bit upgrade pack...its sweet

i have it uninstalled at th emoment cuz i have vista beta1 installed, but untill i can use all my progs at 64 bits rather than have my 32 bits emulated i'll say for now that x64 is crap
solaris is offline  
Old 08-04-2005, 07:37 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 530
Send a message via AIM to TheHeadFL
Default

Most 32 bit apps run as good if not marginally better under 64 bit OS... how do you figure its "crap"?
__________________

__________________
Desktop machine: 2 x Opteron 246, Asus K8N-DL, 2GB PC3200 ECC Reg., XFX GeForce 6600GT, 74gb WD Raptor, 2 x 19\" LCDs, Windows XP x64
Server machine: Intel P4 3.0GHz 2MB EM64T, ECS i865pe, 1GB PC3200, 36gb WD Raptor, Windows Server 2003
Laptop: Dell Inspiron 9100 (Intel P4 3.2GHz 1MB Prescott, i865pe, 512MB PC3200, Mobility Radeon 9700, DVD+R/DL Burner), Windows XP
Linux: P3 450Mhz, 386MB ram, Slackware 10.1 (Running mySQL/Apache)
TheHeadFL is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.