lost sound need help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-01-2006, 04:21 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 106
Default lost sound need help

Hey fellas I have lost sound in my pc. My speakers do work but there is no sound icon in the taskbar. Any advice would be very appreciate4d. Thanx.
__________________

sammytheman is offline  
Old 11-01-2006, 04:39 PM   #2 (permalink)
Repeat Offender
 
superdave1984's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Fulton, TN
Posts: 1,980
Default

Do you have all current windows updates? Updated sound drivers?
__________________

__________________
Change the world. Of one person. Today.

If your equation requires either a complex combination of variables to get the desired result OR you can't seem to get the result regardless of the variables....it ain't your variables, it's your constant.
superdave1984 is offline  
Old 11-06-2006, 12:01 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 106
Default

I can't update sound driver because I have built-in sound card into my mobo. My mobo is DFI Lanparty. When I go to Control Panel, Sounds and Audio Devices, under the Volume tab it says "No Audio Device" When I double click the volume icon in taskbar I get a message saying "There are no active mixer devices available. To install mixer devices, go to Control Panel, click Printers and Other Hardware, and then click Add Hardware. This program will now close." I know I have sound because when my pc starts, I hear that sound but when I play a song in real player for example I get "Cannot oper the audio device.Another application may be using it. More info is available at the RealNetworks Customer Support Website." I re-installed my Realtek sound driver by the way.
sammytheman is offline  
Old 11-06-2006, 01:27 PM   #4 (permalink)
Repeat Offender
 
superdave1984's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Fulton, TN
Posts: 1,980
Default

I think there is a windows patch for your problem. Check to see if you need some windows updates.
__________________
Change the world. Of one person. Today.

If your equation requires either a complex combination of variables to get the desired result OR you can't seem to get the result regardless of the variables....it ain't your variables, it's your constant.
superdave1984 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.