Loading Internet Explorer - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-11-2006, 07:42 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 14
Default Loading Internet Explorer

Hope I am posting this in the correct area.
I am suddenly having problems loading up Internet Explorer. It comes up with the message of a problem encountered requiring shut down and an invitation to send an error report.
When I access Internet Properties through Control Panel, I find the details of home page greyed out and I cannot enter a new home page. I suspect that this is the problem. Any advice?
Many thanks
__________________

jwillyf is offline  
Old 11-11-2006, 12:03 PM   #2 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

Wouldn't be a problem with limited user account since they can change the home page, I suspect spywares. Go here

Try downloading Firefox from another computer and install it on the one with the IE problem.

One question, is this IE 6 or 7?
__________________

__________________

Law is offline  
Old 11-11-2006, 03:17 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 14
Default

Law,
Thanks for the reply.
It is IE 6 I am using.
The problem seems to have partly corrected itself in that IE now loads, but I am still unable to change my homepage.
I was infected with Pest Trap and a couple of other spyware programs that I seem to have weeded out using the Warez technique. My problem has started since that clean out. I wonder if I have inadvertently altered some settings when accessing msconfig as part of that clean up process?
Any thoughts further?
jwillyf is offline  
Old 11-11-2006, 10:58 PM   #4 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

Are you using Windows XP Home or XP Professional/MCE?

You might have to change the setting in the registry. Check this website out http://www.fjsmjs.com/IE/homepage.htm
__________________

Law is offline  
Old 11-12-2006, 12:11 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 14
Smile

Law - you cracked it!!
Turns out that it was the IE home page settings in Spybot that were causing the problem. Once these were unlocked, we are back in normal action. Thanks a lot!
jwillyf is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.